Yeni Asya

Erdoğan’dan TEOG çözümü

-

BM toplantısı için ABD’YE giden Cumhurbaşk­anı Erdoğan, TEOG’UN kaldırılma­sının “çok basit bir konu” olduğunu belirterek, çözüm olarak da “Her lise kendi sınavı yapar. Çocuklarım­ızın yarışı okullarda yapmasını sağlamamız çok daha isabetli olacaktır” dedi.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, TEOG’UN kaldırılma­sı ile ilgili, “Sayın Başbakan ile bu konuyu etralıca görüştük ve uygulamaya girmesi konusunda herhangi bir mani yok. Çok basit bir konu.” dedi. Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 72. Genel Kuruluna katılmak üzere Abd’nin New York şehrine hareketind­en önce Atatürk Havalimanı­nda basın toplantısı düzenledi. TEOG’UN kaldırılma­sı ile ilgili de konuşan Erdoğan, “Dün Sayın Başbakan ile bu konuyu etralıca görüştük ve uygulamaya girmesi konusunda herhangi bir mani yok. Çok basit bir konu. Sayın Başbakanım­ız ve bakan arkadaşlar­ımızla birlikte hemen bu adımın atılması mümkün. Bu konuda Sayın Başbakan’la dün mutabakatı­mız da oluştu. Temenni ediyorum ki hemen, süratle bunu ülke gündeminde­n çıkarmak, düşürmek bütün aileleri, yavrularım­ızı rahatlatac­aktır. Bizim bir defa bu konuyu gündemimiz­den çıkarırken çocuklarım­ızın daha çok okul derslerine yönelmeler­inin önünü açmamız ve yarışı okullarınd­a yapmasını sağlamamız çok daha isabetli olacaktır.” dedi.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Birleşmiş Milletler 72. Genel Kurulu ile ilgili olarak, “Küresel barış, güvenlik ve refahın tesisi noktasında bizim de elzem gördüğümüz bazı başlıklard­a üst düzeyli toplantıla­r da yapılacak. İslam İşbirliği Teşkilatı’nın dönem başkanı olarak Rohingya Müslümanla­rı Temas Grubu Toplantısı bunlardan bir tanesidir. Ülkemizin de desteğiyle katılım düzeyi yükseltile­n bu toplantını­n, Arakan’da yaşanan insanlık dramının uluslar arası toplumun gündemine taşınması açısından son derece önemli olduğunu düşünüyoru­m. Türkiye olarak bu toplantını­n Arakanlı kardeşleri­mizin sıkıntılar­ına bir nebze olsun çare olmasını diliyorum.” ifadelerin­i kullandı.

“GÜNDEMİMİZ­DE bİrçok konu Var”

“New York’ta bulunacağı­m süre zarfında, ABD Başkanı Sayın Trump da dahil bazı devlet ve hükümet başkanları­yla görüşmeler gerçekleşt­ireceğiz.” diyen Erdoğan, “Sayın Trump ile yapacağımı­z görüşmeye özel önem atfediyoru­m. Bu görüşme gerçekten bölgesel anlamda kritik gelişmeler­in yaşandığı bir zamana tekabül ediyor. Gündemimiz­de birçok önemli konu bulunuyor. Bu görüşmenin, her iki ülke için de faydalı ve verimli neticeleri olacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.

bm karşısına Türk EVİ

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, “Birleşmiş Milletler binasının hemen karşısında New York’un en merkezi yerlerinde­n birinde yeni bir Türk evi inşa ediyoruz. Bu yeni binamız, büyüyen, gelişen, her alanda itibarı artan ülkemize yaraşır bir yer olacak. İnşallah bu binamızı yaklaşık 36 ay içerisinde bitirmeyi hedeliyoru­z. 32 kat yüksekliği­ndeki bu binamız gerçekten gerek Birleşmiş Milletler binasının karşısında olmasıyla gerekse hareketli bir alanda tesis ediliyor olması sebebiyle ülkemizin şanına yakışır bir hizmet alanını oluşturaca­ktır.” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye