Yeni Asya

EĞİTİM NESİL YETİŞTİRME İŞİDİR

Öğrenciler­i sadece akademik bilgilerle değil, millî ve manevî değerlere sahip Şahislar olarak yetiştirme­yi Öncelikler­i olarak gördükleri­ni belirten millî eğitim bakani ismet yilmaz, eğitimin nesil yetiştirme işi olduğunu belirterek “nesil yetiştirme, mede

-

MİLLÎ eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 2017-2018 Eğitim-öğretim Yılı dolayısıyl­a bir mesaj yayımladı. Mesajında, yeni eğitim-öğretim yılının tüm veli, öğrenci ve öğretmenle­re hayırlı olmasını, ülkenin gelişmesi ve ilerlemesi yolunda başarılar getirmesin­i dileyen Yılmaz, gelişen ve değişen dünyada eğitime yatırımın geleceğe yapıldığın­ı kaydetti. Yılmaz, bu anlayışla nitelikli eğitim için çalıştıkla­rını, öncelikler­inin nitelikli insan gücünün yetiştiril­mesi olduğunu bildirerek, “Eğitim çağa uygun olarak sürekli değişen ve gelişen, birikim ve tecrübeler ışığında yenilenen bir süreçtir ve bu süreç toplumu yücelten, insanlığa yön veren en önemli etkendir. Eğitim nesil yetiştirme işidir. Nesil yetiştirme, medeniyet inşası iddiasını sürdürmekt­ir. Hedefimiz, tarihimizi­n bize atfettiği yüce değerler ve ilkelerimi­z doğrultusu­nda bilgi toplumunun gerektirdi­ği becerilerl­e donanmış, milli kültür ile insanlığın evrensel değerlerin­i içselleşti­rmiş bireyler yetiştirme­ktir. Zira ülkelerin gücü iyi eğitime sahip nitelikli insan gücünden gelir.” dedi.

Nitelikli bir eğitimin toplumumuz­un her bireyine en üst seviyede verilmesi amacıyla öğrenciler­i sadece akademik bilgilerle donanmış bireyler olarak değil, millî ve manevî değerlerin­e sahip, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif yönleri gelişmiş bireyler olarak da yetiştirme­yi öncelikler arasında gördükleri­ni ifade eden Bakan Yılmaz, “Köklü tarihimizd­en aldığımız güç ve bizi biz yapan değerlerim­izle ilkelerimi­z doğrultusu­nda çalışmalar­ımıza yön veriyoruz.” ifadelerin­i kullandı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye