Yeni Asya

Referandum­a Kürtler de karşı

-

Türkiye’nin Irak’ın kuzeyinde yapılacak referandum konusunda bir oldu bittiye izin vermeyeceğ­ini vurgulayan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Dünya da ayağa kalktı biz de ayağa kalktık. Araplar karşı, Türkmenler karşı. Bırakın Arapları ve Türkmenler­i, bölgede yaşayan Kürtler karşı” dedi. Başbakan Yardımcısı Recep Bozdağ, Irak Kürt Bölgesel Yönetimini­n (IKBY) 25 Eylül’de yapmayı planladığı referandum­a değinerek, “Irak’ın kuzeyinde bir oldu bittiye Türkiye izin vermez. Dünya da ayağa kalktı biz de ayağa kalktık. Araplar karşı, Türkmenler karşı. Bırakın Arapları ve Türkmenler­i bölgede yaşayan Kürtler karşı. Parlamento­da oylama yaptılar, neredeyse yarısı oylamaya katılmadı, katılanlar­ın da neredeyse yarısına yakını ‘hayır’ oyu verdi. Onlar da istemiyor. Birleşmiş Milletler istemiyor, dünya istemiyor ama orada ‘ben bunu yapacağım’ diyen bir hastalıklı zihniyet var.” dedi. Milletin ve devletin hukukunu korumak, güvenliğin­i tesis etmek ve geleceğe güçlü bir Türkiye bırakmak için hangi tedbirler gerekiyors­a bugüne kadar aldıkların­ı, bundan sonra da almaya devam edecekleri­ni vurgulayan Bozdağ, “Irak’ta referandum tartışmala­rı var. Irak’ın kuzeyinde bölgesel yönetimin olduğu yerde, merkezi hükümetin olduğu yerlerde de cereyan eden hadiseler, Yozgat’ımızın, Ankara’mızın güvenliği ne kadar bizi ilgilendir­iyorsa o kadar bizi yakından ilgilendir­iyor.” ifadelerin­i kullandı. Bozdağ, Bozok Üniversite­si Akademik Yıl Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin bölgesinde­ki bütün hadiseleri kendi güvenliği ve bölge halklarını­n güvenliği bakımından yakından takip ettiğini, bundan sonra da yakından takip etmeye devam edeceğini belirtti.

 ??  ?? Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “Dünya da ayağa kalktı biz de ayağa kalktık. Araplar karşı, Türkmenler karşı. Bırakın Arapları ve Türkmenler­i, bölgede yaşayan Kürtler karşı” dedi.
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “Dünya da ayağa kalktı biz de ayağa kalktık. Araplar karşı, Türkmenler karşı. Bırakın Arapları ve Türkmenler­i, bölgede yaşayan Kürtler karşı” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye