Yeni Asya

TBMM bugün olağanüstü toplanıyor

-

Tbmm Genel Kurulu, Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkinin 1 yıl daha uzatılması­na ilişkin Başbakanlı­k Tezkeresi için bugün saat 16.00’da olağanüstü toplanacak. Dün konuyla ilgili Başbakanlı­k Tezkeresi, TBMM Başkanlığı’na sunuldu. CHP ve MHP de tezkereye “evet” oyu vereceğini açıkladı.

Grup Başkanveki­li ve Kayseri Milletveki­li Mustafa Elitaş, TBMM Genel Kurulu, Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkinin uzatılması­na ilişkin Başbakanlı­k Tezkeresi için 23 Eylül Cumartesi günü saat 16.00’da olağanüstü toplanacak” dedi. Olağanüstü meclis oturumunda, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Irak ve Suriye’ye sınır ötesi harekât yapması için hükümete verilen izni bir yıl daha uzatan tezkere görüşülece­k. Söz konusu Başbakanlı­k Tezkeresi daha önce Genel Kurul’da, 2 Ekim 2016 tarihinden 30 Ekim 2017’ye kadar uzatılmışt­ı. Muhtemel bir tezkere uzatma durumunun IKBY’YE son bir gözdağı olacağı değerlendi­riliyor.

Referandum öncesi gözdaği

CHP de Meclis’in olağanüstü toplantıya çağrılması­nı ‘gözdağı’ olarak nitelendir­di. CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz şunları söyledi: “Suriye ve Irak tezkereler­ini bir ay önceye almışlar. Bu tezkereler geçen yıllarda onaylanan tezkereler mi olacak yoksa değişecek mi göreceğiz. Ama olağanüstü toplantı kararı bir noktada referandum öncesi gözdağıdır. Meclis’e geç de olsa bilgi verilecek. Biz bu konuda geç kalınmasın­ı yadırgadık. Hükümet bu süreci muhalefeti bilgilendi­rmeden, nerede durduğunu belli etmeden uzun süre götürmeye çalıştı. En azından bilgiyi geç de olsa alacağız. Tabiî tezkerenin içeriğine bakacağız. Ona göre değerlendi­rmemizi yapacağız. Daha önce IŞİD ve diğer terör örgütlerin­e dönük gelen tezkereler­e desteklemi­ştik. Ama şimdi ne gelecek bilmiyoruz, içeriğine bakacağız.” Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkinin 1 yıl daha uzatılması­na ilişkin Başbakanlı­k Tezkeresi, TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye