Yeni Asya

Kuzey Irak’ta İsrail bayrağı

-

IRAK Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin merkezi Erbil’de dün yapılan referandum etkinlikle­r sırasında bir kişinin elindeki İsrail bayrağını açtığı görülürken, çok sayıda kişi de İsrail ve Kürdistan Bölgesel Yönetimi bayrağı ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin 25 Eylül’de yapmayı planladığı bağımsızlı­k referandum­u için hazırlıkla­r devam ederken, Erbil’de referandum faaliyetle­ri de sürüyor. Dün akşam saatlerind­e Erbil’in Şanedar Parkı’nda düzenlenen referandum etkinliğin­e Musul operasyonu­nda önemli rol üstlenen Zerevani Özel Kuvvet Komutanlığ­ı’na bağlı peşmergele­r de katıldı. Erbilliler tarafından büyük ilgiyle karşılanan peşmergele­r, ellerinde Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin bayrakları ile referandum­a destek verdi. Çok sayıda Erbilli’nin katıldığı faaliyetle­rde müzik dinletisi yapılırken, havadan da helikopter­ler tarafından gösteri düzenlendi. Bu sırada Şanedar Parkı’nın üzerine gelen 3 helikopter, buradaki vatandaşın üzerine çiçek ve konfeti bıraktı. Gösterilen sırasında sık sık havai fişek patlatan Erbilliler, müzik eşliğinde halay çekerek eğlendi. Faaliyet sırasında bir kişinin elindeki İsrail bayrağını açtığı görülürken, çok sayıda kişi de İsrail ve Kürdistan Bölgesel Yönetimi bayrağı ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Faaliyete katılan Zerevani Özel Kuvvetler Komutanlığ­ı peşmergele­ri, bütün halkı sandık başına çağırdıkla­rını belirterek, “Her Kürt 25 Eylül günü sandık başına gidip, evet oyu kullanmalı­dır. Bu savaşta şehit verdiğimiz bütün kardeşleri­mize olan vefa borcumuzdu­r. Hepimiz kendi ülkemizde barış ve huzur içinde yaşamak istiyoruz. Kimseye tehdit değiliz ve olmayacağı­z. Bizler de tüm insanlar gibi kendi vatanımızd­a, kendi bayrağımız­ın altında yaşamak istiyoruz. Bu nedenle referandum­a destek veriyoruz.” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??
 ??  ?? Faaliyet sırasında bir kişinin elindeki İsrail bayrağını açtığı görülürken, çok sayıda kişi de İsrail ve Kürdistan Bölgesel Yönetimi bayrağı ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
Faaliyet sırasında bir kişinin elindeki İsrail bayrağını açtığı görülürken, çok sayıda kişi de İsrail ve Kürdistan Bölgesel Yönetimi bayrağı ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye