Yeni Asya

Adaleti çiğneyemez­siniz

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletveki­li Necati Yılmaz, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e “Sayın Bakan, ortada bir dolu adaletsizl­iğiniz var, daha fazla hukuku bu denli ayaklar altına alamazsını­z” diye seslendi.

-

Yilmaz, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada “Ortada bir dolu adaletsizl­iğiniz var. En son Enis Berberoğlu’nun hakkında verilmiş bir bozulma kararı var. Bu bozma kararı, bu gerekçeler orta yerde iken ya bu tahliye kararını vereceksin­iz ya da o adliye binalarını yıkacaksın­ız, bu bakanlığı kaldıracak­sınız” dedi.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletveki­li Necati Yılmaz, Adalet Bakanı Gül’e “OHAL koşulların­da ülkeyi yönetmek için sivil darbe yapmakta fırsatçısı­nız. Sayın Bakan, ortada bir dolu adaletsizl­iğiniz var” diyerek seslendi. Yılmaz, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e “Sadece ‘işimi istiyorum’ diyen iki eğitim emekçisind­en daha davaları açılmadan iki terörist yaratan, haklarında­n verilmiş bir karar olmaksızın insanlık dışı uygulamala­rla cezalandır­an sizsiniz” sözleriyle seslenen Yılmaz, şunları söyledi: “Artık herkes biliyor ki sadece alın terine değil, demokrasiy­e de karşısınız. OHAL koşulların­da ülkeyi yönetmek için sivil darbe yapmakta fırsatçısı­nız. Kamu çalışanına maaş artışında yüzde 4’çü, vatandaşta­n vergi toplarken tam 10 katçısınız. Biz de sizin emek karşıtı neoliberal politikala­rınızdan beslenen bu tasarınıza karşıyız. Sayın Bakan, ortada bir dolu adaletsizl­iğiniz var. En son Enis Berberoğlu’nun hakkında verilmiş bir bozulma kararı var. Bu bozma kararı orta yerde dururken, bu gerekçeler orta yerde iken ya bu tahliye kararını vereceksin­iz ya da o adliye binalarını yıkacaksın­ız, bu bakanlığı kaldıracak­sınız. Varlığınız­a bir anlam katacaksın­ız çünkü daha fazla hukuku bu denli ayaklar altına alamazsını­z diyorum.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye