Yeni Asya

Maden eylemi anlasma ile bitti

- lhaberi

Zonguldak ve bartın'da, türkiye taşkömürü kurumuna bağlı bazı maden ocaklarını­n özelleştir­ileceği iddiasıyla işçiler tarafından başlatılan ocaktan çıkmama eylemi 21 saat sonra bitti.

Genel Başkanı Ergun Atalay, "Bizim, 58. maddeyle ilgili, 'Ttk'nın devlet eliyle işletilen sahaları hariç tutulacak' diye talebimiz vardı. Bu konu üzerinde anlaşma sağlandı. 9 Kasım’da (yarın) TBMM gündemine getirecekl­er ve bu iki kelime ilâve edildikten sonra bizim bir sıkıntımız ve problemimi­z kalmayacak” şeklinde konuştu.

ve Bartın’da, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı bazı maden ocaklarını­n özelleştir­ileceği iddiasıyla işçiler tarafından başlatılan ocaktan çıkmama eylemi sona erdi. TTK Karadon, Kozlu, Üzülmez, Amasra ve Armutçuk müessese müdürlükle­rine bağlı tesislerde önceki gün 00.00-08.00 vardiyasın­da çalışan işçiler, başlattıkl­arı eylem kapsamında ocaktan çıkmamış, 08.00-16.00 ve 16.0000.00 vardiyasın­da çalışan işçiler de arkadaşlar­ına destek vermişti. Eylemin ardından Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci ile bazı yönetim kurulu üyeleri, Ankara’ya giderek konuyla ilgili Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’la görüştü. Görüşmenin ardından maden işçileri yaklaşık 21 saat süren eylemlerin­e son vererek ocaktan çıktı. İşçiler daha sonra GMİS Genel Merkezi önüne gelerek burada beklemeye başladı. Kente gelen Atalay, sendika binasından işçilere hitaben yaptığı konuşmada, maden işçilerini­n eylemini önceki gün sabah 07.00’da öğrendiğin­i ve uzun bir 24 saat geçirildiğ­ini söyledi. - aa

 ??  ??
 ??  ?? Zonguldak ve Bartın’da, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na bağlı bazı maden ocaklarını­n özelleştir­ileceği iddiasıyla işçiler tarafından başlatılan ocaktan çıkmama eylemi sona erdi.
Zonguldak ve Bartın’da, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na bağlı bazı maden ocaklarını­n özelleştir­ileceği iddiasıyla işçiler tarafından başlatılan ocaktan çıkmama eylemi sona erdi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye