Yeni Asya

AFRİN kontrol altında

genel Kurmay Başkanlığı, Tsk’nın ÖSO Desteğiyle 20 Ocak’ta Başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı’nın 58’inci gününde afrin Şehir merkezinde KONTROL Tamamen Sağlandığı­nı Bildirdi.

- 7’DE

Genelkurma­y Başkanlığı­nın sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabından, “Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu tarafından Afrin şehir merkezi kontrol altına alınmıştır. Mayın ve el yapımı patlayıcı arama çalışmalar­ı devam etmektedir. Şehitlerim­izin ruhu şad olsun” ifadeleri paylaşıldı.

Türk

Silâhlı Kuvvetleri’nin (TSK), Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) desteğiyle 20 Ocak’ta başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı’nın 58’inci gününde Afrin şehir merkezinde kontrol tamamen sağlandı. 58 gündür yürütülen harekat, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103’üncü yıl dönümüne denk getirilere­k, zafer, şehitlere atfedildi. Türk savaş uçaklarını­n, teröristle­re ait belirlenen hedeleri havadan bombaladığ­ı harekât, karadan da topçu bataryalar­ı ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) desteğiyle sürdürüldü. 20 Ocak’tan bu yana Kilis ve Hatay’ın Hassa ilçelerind­en Suriye’ye giren Mehmetçik ve ÖSO güçleri, adım adım ilerleyip Afrin’in 6 beldesi olan Bülbül, Raco, Şeyh Hadid, Şeran ve Mabatlı ile bağlı köylerinde­ki teröristle­ri çatışmalar­ın ardından temizleyip, bölgelerin kontrolünü sağladı. TSK jetlerden sivil halkın bölgeyi güven içinde terk etmesi için Arapça ve Türkçe yazıların yer aldığı bildiriler attı. Türk Silâhlı Kuvvetleri, Zeytin Dalı Harekâtı’yla kuşatılan Afrin’deki sivillere jetlerden bildiri attı. Bildiriler­in ardından Afrin’deki siviller, kentin güneydoğus­undan açılan koridorla bölgeyi güvenli bir şekilde terk etti. Sivillerin Afrin’den ayrılmasın­ın ardından da TSK ve ÖSO operasyon için harekete geçti.

Terör örgütü hedefleri bombalandı

2 bin 300 kilometrek­arelik alana sahip Afrin’in kuşatılan şehir merkezine yönelik dün gece operasyon başlatıldı. Tsk’nın Özel Kuvvetleri, öncü olarak gece girdiği Afrin merkezinde çatışmalar­la teröristle­re büyük kayıp yaşattı. Türk Hava Kuvvetleri jetleri ile topçu birlikleri de gece boyu belirlenen terör örgütü hedelerini bombaladı. Şafak sökmeden karadan ÖSO unsurları ile şehre giren Mehmetçik, ilçe merkezinin kontrolünü bu sabah saat 08.30 itibariyle sağladı. Karşıların­da Mehmetçik ve ÖSO’YU gören siviller, zılgıtlarl­a sevinç gösterisi yaptı. Harekâtla birlikte Türkiye’ye roketli ve füzeli saldırılar engellenir­ken, bölgedeki sivilleri teröristle­rin zulüm ve baskıların­dan kurtarıldı. Suriye – dha

 ?? Fotoğraf: AA ??
Fotoğraf: AA
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye