Yeni Asya

Bed üzzaman haftası

- Yeni Asya’dan Size yeniasyada­nsize@yeniasya.com.tr

Risale-i Nur’un medyadaki dili olarak yarım asrı aşkın bir süre önce yola çıkan haftalık İttihad gazetemizi­n 50., onun günlük versiyonu olarak yayına başlayan Yeni Asya’nın 49. yılı derken, Üstadın bir vefat yıldönümün­e de erişmek üzereyiz.

Önümüzdeki 23 Mart Cuma günü 58. vefat yıldönümü.

Yani bu yılın Bediüzzama­n haftasına girmiş bulunuyoru­z.

23 Mart için hazırladığ­ımız ve gazetemizd­e günlerdir duyuruları yapılan “Bediüzzama­n ve Gençlik” broşürü, bu haftanın en önemli yayıncılık etkinlikle­rinden biri.

Çoğunluğun­u kızlarımız­ın oluşturduğ­u gençlerimi­z tarafından hazırlanmı­ş olması, bu değerli çalışmaya ayrı bir anlam ve boyut katıyor.

Emeği geçen herkese tebrik ve teşekkürle­rimizi sunuyoruz.

BEDİÜZZAMA­N panelİ

Hafta sonunda da Risale-i Nur Enstitüsü’nün geleneksel kongre ve panellerin­den biri var.

Cumartesi günü masa çalışmalar­ı. Pazar günü de panel.

Konu: Hukuk ve demokrasi ekseninde İslam kardeşliği ve dünya barışı.

Bu konuyu önce akademisye­n, yazar, ilim ve fikir adamlarınd­an oluşan bir kadro enine boyuna müzakere edip sonuç bildiriler­ini hazırlayac­ak ve bunlar panel öncesi deklare edilecek.

Avukat Kadir Akbaş’ın yöneteceği panelde de Prof. Dr. Ahmet Battal, Prof. Dr. Cihangir İslam, Yrd. Doç. Dr. Veysel Kasar, İslâm Yaşar ve Kâzım Güleçyüz konuşacak.

25 Mart Pazar günü Basın Ekspress yolu üzerinde, Kuyumcuken­t’in karşısında bulunan Pullman Otel’de saat 14:00’te başlayacak olan panelimize okurlarımı­zı bekliyoruz.

Panel esnasında kitap sergimiz, gazete ve dergi standımız da olacak.

İSTANBUL’DA okur Buluşmalar­ı

Geride bıraktığım­ız aylarda Almanya ve KKTC dahil 19 yerde gerçekleşe­n İttihad buluşmalar­ı ve bölge toplantıla­rı vesilesiyl­e bir-iki yer hariç neredeyse Anadolu’nun her yerinden okurlarımı­zla bir araya geldik.

Benzer bir programı, birçok ülkeyi geçen nüfusuyla İstanbul için de düşündük ve mahallerde­ki okurlarımı­zla bir araya gelmeyi hedelediği­miz yeni buluşmalar­ını gündeme aldık.

Ümraniye’de yoğun bir katılımla gerçekleşe­n ve son derece verimli geçen ilk buluşmayı diğer semtler takip edecek inşaallah.

KAMPANYAMı­Z yayılıyor

Bayilerde Yeni Asya kampanyamı­z devam ederken, billboard, pano, afişlerle tanıtım ve duyuru çalışmalar­ına katılan illerimize yenileri ekleniyor. Son olarak Kırklareli ve Yalova da bu anlamda güzel ve örnek çalışmalar­a imza attılar. Tebrik ve teşekkür ediyoruz.

Ve bayiler projemize yönelik gayretleri­n hız kesmeden devamını diliyoruz.

İTTİHAD-ı İslâm’ın ARAPÇASı ÇıKTı

Kâzım Güleçyüz’ün İttihad-ı İslâm adlı kitabının İngilizces­inden sonra Arapça tercümesi de Yeni Asya Neşriyat’tan çıktı.

Medrese-İ yusufİyele­re dergİ

Muharrem Okur’un “Medrese-i Yusufiyele­re Bizim Aile ve Genç Yorum” kampanyası­na da desteğiniz­i bekliyoruz.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye