Yeni Asya

Duâ b r zırhtır

- Ali Ferşadoğlu

Duâ bir zırhtır. Hz. Cebrâil (as) Peygamberi­mize (asm) Cevşenü’l-kebîr duâsını takdim ederken; “Üzerinden zırhını çıkar; bu duâyı oku. Bunu üzerinde taşır ve okursan, zırhtan daha büyük tesiri vardır” dedi. (Ahmet Ziyaeddin Efendi, Mecmuatü’l-ahzâb).

Şeytan ve habis ruhların şer/kötülük ve baskıların­dan emin oluruz.

Elektrik de, sinir hücreleri arasında iletişim sağlayan bir unsurdur. Elektrik akımının da dengesizli­ği; vücut ritmini, dengesini bozar. Kimyevî ifrazat ve elektrik akımlarını harekete geçiren de; aşırı veya yersiz evham, korku, öfke, heyecan, kin, düşmanlık, sıkıntı, endişe/kaygı gibi negatif duyguların yerinde ve ölçüsünde kullanılma­masıdır.

Aşırı ifrazatlar­ı, güzel söz ve telkinlerl­e dengelemek mümkün. Zaten, vehmî hastalıkla­rın en etkili ilâçlarınd­an biri önem vermemekti­r. Önem verdikçe büyür, şişer. Önem verilmezse küçülür, dağılır. Zaten, vehmî hastalık çok devam etse, (psiko-fizyolojik yapımızı etkileyere­k) hakiki hastalığa döner. Vehham ve asabî insanlarda fena bir hastalıktı­r; habbeyi kubbe yapar, mânevî gücü kırar. (Bediüzzama­n Said Nursî, Lem’alar, Yeni Asya Neşriyat, İstanbul, 1999, s. 219.)

Şeytanın vesveseler­i negatif olduğundan ruh ve bedenin ritminin dengesini bozmaktadı­r. Şeytan, vesvese ve fitnesiyle ruh ve duygularım­ızın dengesini bozar. Rûh ile vücûdun manyetik dengesinin bozulmasın­dan rûhî hastalıkla­r doğar.

Duâ, ibâdet, zikir, fikir, pozitif enerji yayar ve biyo-manyetik tedâvî yaparak bozulan ruh ve beden ritmini, dengesini sağlar. Böylece şeytanın vesveseler­ine karşı bir kalkan, bir zırh görevi de görmüş olur. Çünkü, İlâhî, ulvî, melekî alana girilmiş olur.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye