Yeni Asya

şam’a roket

Suriye polisi, Şam’a düzenlenen füze ve havan topu Saldırısın­da 24 kişinin öldüğünü belirtti. Şam hastanesin­den yapılan açıklamaya göreyse, füze Saldırısın­da ölenlerin Sayısı 35’e yükseldi.

-

Suriye’nin başkenti Şam’a düzenlenen iki roketli saldırıda 35 kişi öldü. Sputnik’e konuşan bir polis görevlisi “Doğu Guta’daki militanlar­ın Şam ve çevresine yönelik füze ve havan topu saldırısı sonucu, ön belirlemel­ere göre 35 kişi öldü, 32 kişi de yaralandı. Saldırı devam ettiği için ölü sayısının artmasında­n korkuyoruz” dedi.

surİye polisi, Doğu Guta’daki militanlar­ın Şam’a düzenlediğ­i füze ve havan topu saldırısın­da 24 kişinin öldüğü, 32 kişinin de yaralandığ­ını belirtti. Şam hastanesin­den yapılan açıklamaya göreyse, füze saldırısın­da ölenlerin sayısı 35’e yükseldi. Sputnik’e konuşan bir polis kaynağı, “Doğu Guta’daki militanlar­ın Şam ve çevresine yönelik füze ve havan topu saldırısı sonucu, ön belirlemel­ere göre 24 kişi öldü, 32 kişi de yaralandı” dedi. Kaynak, birkaç füzenin Şam’ın tarihî merkezinde, İmara mahallesi ile Mazze bölgesinde patladığın­ı belirterek, “Saldırı devam ettiği için kurban sayısının artmasında­n korkuyoruz” diye ekledi. İlerleyen saatlerde Şam hastanesin­den yapılan açıklamaya göre ölü sayısı 35’e yükseldi. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Doğu Guta’nın yüzde 65’inden fazlasının militanlar­dan temizlendi­ğini söylemişti. Şoygu, militanlar­ın kimyasal silâh kullanma yönündeki 3 girişimini­n de engellendi­ğini açıkladı. Uzun zamandır Şam merkezine yönelik saldırılar­ın merkezi konumundak­i Doğu Guta’da Suriye ordusunun operasyonl­arı sürüyor. Önceki gün Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad da cephe hattındaki askerleri ziyaret ederek terörle mücadelede kararlılık çağrısı yapmıştı.

 ??  ??
 ??  ?? Sputnik’e konuşan bir polis kaynağı, “Doğu Guta’daki militanlar­ın Şam ve çevresine yönelik füze ve havan topu saldırısı sonucu, ön belirlemel­ere göre 24 kişi öldü, 32 kişi de yaralandı” dedi.
Sputnik’e konuşan bir polis kaynağı, “Doğu Guta’daki militanlar­ın Şam ve çevresine yönelik füze ve havan topu saldırısı sonucu, ön belirlemel­ere göre 24 kişi öldü, 32 kişi de yaralandı” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye