Yeni Asya

Menderes milletin bağrından çıktı

Merhum ADNAN Menderes’İn verdİğİ Mücadelenİ­n Başlı Başına İncelenmes­İ gerektİğİn­e DİKKAT çeken AYDıN VALİSİ Yavuz SELİM köşger, “ADNAN Menderes Bu Mİlletİn İçİnden çıkmış BİR ADAM” DEDİ.

-

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, merhum Başbakan Adnan Menderes’in verdiği mücadeleni­n başlı başına incelenmes­i gerektiğin­e dikkati çekerek, “Adnan Menderes bu milletin içinden çıkmış bir adam. Bu milletin dokusuyla uyumlu bir insan. Bu milletin gönlünde müstesna bir yer tutmuş biri” dedi.

Adnan Menderes Üniversite­si (ADÜ) Araştırma ve Uygulama Müdürlüğü tarafından “Türk Siyasî Hayatında Adnan Menderes” isimli sempozyum düzenlendi. Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, adına sempozyum düzenlenen merhum Adnan Menderes’in verdiği mücadeleni­n başlı başına incelenmes­i gerektiğin­e dikkati çekerek, “Adnan Menderes bu milletin içinden çıkmış bir adam. Bu milletin dokusuyla uyumlu bir insan. Bu milletin bizatihi bağrından çıkmış, bütün değerlerin­e sahip, bu milletin değerlerin­i ikame etmeye çalışan ve belki de uzaklaştır­ılmaya çalışılan değerleri tekrar bu millete iade etmeye çalışan bir şahsiyet. Bu milletin gönlünde müstesna bir yer tutmuş biri” diye konuştu.

Aydın - aa Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr.

Refik Turan, Aydın’dan çıkan tarihi şahsiyetle­re değinerek “Aydın’ı sevmeye, muhabbet duymaya ve Aydın’a gelmeye de mecburuz. Adnan Menderes son derece nazik bir adam, lâtif bir şahsiyet ve her kelimesind­e ipek gibi bir yumuşaklık var. Bu adam nasıl başbakan olmuş diyorsunuz. Tarihi gerçeklik onu başbakan yapıyor, önümüzde duruyor. Tarihe o bir lider olarak geçiyor. Hakkıyla bir lider”ifadelerin­i kullandı. Sempozyumu­n ardından Menderes’in fotoğralar­ının ve döneme ait gazete kupürlerin­in yer aldığı serginin açılışı yapıldı.

 ??  ?? Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger
Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye