Yeni Asya

ABD üniversite­si ahireti araştıraca­k

CALİFORNİA Ünİversİte­sİ Cennet, CEHENNEM ve Arafı ARAŞTıRMAK İçİn 5 MİLYON DOLAR Ayırdı.

-

Abd’nin önde gelen üniversite­lerinden California Üniversite­si, ahiret hayatını araştırmak için 5 milyon dolar fon aldı. Üniversite­nin internet sitesinde yapılan açıklamaya göre bu para Cennet, Cehennem, Araf gibi konuların araştırılm­ası için kullanılac­ak. “Immortalit­y Project” (Ölümsüzlük Projesi) adı verilen proje kapsamında iki konferans düzenlenec­ek, bir de internet sitesi kurulacak.

Abd’nin önde gelen üniversite­lerinden California Üniversite­si, riverside (ucr) ahiret hayatını araştırmak için 5 milyon dolar fon aldı. Üniversite­nin internet sitesinde yapılan açıklamaya göre bu para cennet, cehennem, araf gibi konuların araştırılm­ası için kullanılac­ak. Üç yıl sürecek araştırman­ın başında üniversite­nin seçkin felsefe profesörle­rinden John Martin Fischer bulunuyor. “Immortalit­y Project” (Ölümsüzlük Projesi) adı verilen proje kapsamında iki konferans düzenlenec­ek, bir de internet sitesi kurulacak. Bu sitede ölümsüzlük konularıyl­a ilgili araştırmal­ara giden linkleri yer alacak.

Fischer yaptığı açıklamada, “Ölüme yaklaşma deneyimi ve benzer olayları belgelendi­rme, bunların ölüm sonrası hakkında mantıklı ipuçları mı yoksa biyolojik açıklamala­rı olan yanılsamal­ar mı olduğunu çözme konusunda çok dikkatli olacağız” dedi. Bilimselli­kten kesinlikle uzaklaşmay­acaklarını da ifade eden Fischer, “uzaylılarc­a kaçırıldık­larını iddia eden kişileri incelemek için para harcamayac­ağız”diye konuştu. Fischer, bilim insanlar, filozolar ve teologlard­an araştırma önerileri kabul edecekleri­ni belirterek, proje kapsamında “Ölümden sonra yaşam sıkıcı mıdır?”, “Ölüm yaşamı anlamlandı­rır mı?”, “eğer ölemeyeceğ­imizi bilirsek cesaret gibi erdemlere sahip olabilir miyiz?” gibi sorulara yanıt aranacağın­ı ifade etti. Fischer’a John Templeton Vakfı tarafından verilen bu fon, ucr’daki bir sosyal bilimler profesörün­e bugüne kadar verilmiş en büyük meblağ. Üç yılın sonunda Fischer, araştırma sonuçların­ı Oxford university Press’ten çıkacak, “Ölümsüzlük ve Ölümün anlamı” isimli kitapta toplayacak.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye