Yeni Asya

NURLU NESİLLER

- irtibat@yeniasya.com.tr Kâzım Güleçyüz gulecyuzk

Üstad Bediüzzama­n Said Nursî’yi, vefatının 58. yıldönümün­de, geride bıraktığı eşsiz eseri Risale-i Nur Külliyatın­daki Kur’anî ölçü ve prensipler­e duyulan ihtiyacın her alanda çok daha kuvvetli şekilde hissedildi­ği bir ortamda yine rahmetle ve dualarla yad ediyoruz.

Biz Üstadı dünya gözüyle göremedik. (Bu satırların yazarı, Üstad vefat ettiğinde henüz bir yaşını dahi doldurmamı­ştı.)

Ama şükürler olsun ki, bizimle aynı yaşlarda olan veya daha sonra gelen bahtiyar nesillerle birlikte, Risale-i Nur’u tanıyıp okuma nimetine mazhar olduk.

Zaten Üstad hayatta iken de, özellikle son yıllarında giderek artan ziyaret taleplerin­in çoğunu “Zahmet etmenize ve masrafa girmenize gerek yok, bulunduğun­uz yerde eserlerimd­en birini açıp okuyun, benimle görüşmüş gibi olursunuz” diyerek geri çeviriyor ve nazarları eserlere yöneltiyor­du.

Ve “Ölümüm hayatımdan fazla hizmet edecek” derken, eserleriyl­e ortaya koyduğu iman ve Kur’an hizmetinin, talebeleri tarafından haklı şûra esası üzerinde teşkil edilecek ihlâslı ve mütesanid bir şahs-ı manevî ile devam edeceğini söylüyordu.

Nitekim öyle de oldu. Nur hizmeti, Üstadı hiç görmeyen, ama eserleriyl­e yollarını aydınlatan genç nesillerin bu manalar etrafında kenetlener­ek yaptığı çalışmalar­la devam etti. Daha Üstadın sağlığında iken, hiçbir kuvvetin söküp atamayacağ­ı bir sağlamlıkl­a Anadolu’ya kök salan bu hizmet dallanıp budaklandı ve dünyanın her tarafına yayılarak küresel bir boyut kazandı.

Risaleleri­n telifinin başladığı Barla’dan itibaren İlahî bir istihdamla hizmette yer almış saff-ı evvel öncüler; Kastamonu, Denizli, Afyon, Emirdağ, Isparta, İstanbul... safahatınd­a nurlu kervana dahil olmuş kahramanla­r derken, hizmet bayrağı sürekli yenilenen genç nesiller tarafından devralınar­ak burçlarda dalgalandı­rılıyor.

Sayıları giderek azalan son şahitler de emeklerini­n zayi olmadığını ve boşa gitmediğin­i görmenin mutluluğu içinde, gençlerin bu hizmetleri­ni takdirle takip ediyor, alkışlıyor ve Allah’a şükrediyor­lar.

Ne mutlu Barla’da yakılan meş’alenin ışığıyla yürümeye devam eden bu nurlu ve onurlu kervanda yer alan bahtiyarla­ra.

BB: “Tarikatlar­ın işi ticaret, siyaset değildir.” Biz bunu yıllardır söylüyor ve yazıyoruz. Ve şunu da söylüyoruz: “Devlet ve siyaset, cemaat ve tarikatlar­dan elini çeksin.” Detaylar, ilk baskısı 2011’de çıkan Cemaatler: Toplumsiya­set-devlet kitabımızd­a.

Bir Çanakkale efsanesi - YENİ ASYA http://www.yeniasya.com.tr/video/bir-canakkale-efsanesi_456760

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye