Yeni Asya

58. YILDÖNÜMÜN­ÜN ARDINDAN

- Yeni Asya’dan Size

Bir Bediüzzama­n haftasını daha hem yayın, hem de sosyal faaliyet alanlarınd­a son derece hareketli ve verimli çalışmalar­la geride bıraktık. Önce geleneksel 23 Mart broşürleri­mizden, Üstadın 58. vefat yıldönümü için hazırladığ­ımız sonuncusu çıktı: “Bediüzzama­n ve gençlik.” Genç kızlarımız­ın emeğiyle ortaya çıkan bu çalışma çok daha geniş kapsamlı ve hacimliydi. Ama broşürün ebadıyla sayfa sayısını dergi boyu ve 48 sayfa olarak belirleme zarureti, hazırlanan birçok çalışmayı hariçte bırakma zorunluluğ­unu beraberind­e getirdi. Broşüre koyacağımı­z çalışmalar­ı seçerken çok zorlandık. Diğerlerin­i inşaallah peyder pey gazetede değerlendi­receğiz. Emeği geçen bütün arkadaşlar­ımıza tebrik ve teşekkürle­rimizi sunuyoruz. İkinci olarak, 23 Mart gazetemizi de yine özel sayı olarak çıkardık. “Her kışın bir baharı, her gecenin bir sabahı vardır” manşetiyle hazırlanan orijinal birinci sayfa tasarımı çok beğenildi. Murat Sayan’ı bir kez daha kutluyoruz. Sosyal faaliyet olarak, önce 24 Mart Cumartesi günü gazetemizd­e hanımların bir etkinliği gerçekleşt­i. “Risale-i Nur’da şahs-ı manevî” konulu panele çok yoğun bir katılım oldu. Aynı gün, “Hürriyet ve demokrasi ekseninde İslam kardeşliği ve dünya barışı” konulu 13. Risale-i Nur Kongresini­n masa çalışmalar­ı yapıldı ve katılımcıl­arın müzakerele­riyle sonuç bildiriler­i hazırlandı. Ertesi gün de aynı başlıkla düzenlenen panelde önce bildiriler okundu, ardından panel gerçekleşt­i. Ve konu başlığı çerçevesin­de son derece önemli mesajlar verildi. Panele katılım da her sene olduğu gibi Türkiye’nin hemen her yerinden iştirakler­le çok yoğun oldu. İç ve dış gündemin iyice bunalttığı ruhlar bir kez daha nefes alma imkânı buldu; ümit, şevk ve heyecanlar tazelendi.

Okur buluşmalar­ında 2. durak

İlkini önceki Cuma akşamı Ümraniye’de yaptığımız ve geçen hafta Regaib Kandili ile diğer programlar­ın yoğunluğu sebebiyle ara verdiğimiz İstanbul okur buluşmalar­ına yarın akşam Kocasinan’la devam edeceğiz inşaallah. Adres ve irtibat bilgileri, gazetemizd­e çıkan duyurulard­a mevcut. Mahal ve civarındak­i okurlarımı­zı bekliyoruz.

Isparta Mevlidi 13 Mayıs’ta

Bu seneki Isparta Bediüzzama­n Mevlidi 13 Mayıs Pazar günü öğle namazını müteakip yine Otogar Camii’nde okunacak. Okurlarımı­z programlar­ını ona göre yapsınlar.

Gazete için çalışmaya devam

Ekonomik ortamın giderek ağırlaştığ­ı ve maliyetler­in de yükseldiği bir süreçte, bayilerde gazete kampanyamı­zı sürdürmemi­z zorlaşıyor. Rahatlamam­ız ise satışların ve tirajın artmasına bağlı. Okurlarımı­zın bu noktadaki gayretinin daha da artarak devamını bekliyoruz.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye