Yeni Asya

Tahkimin avantajlar­ından yararlanma çağrısı

-

istanbul Tahkim Merkezi (ISTAC) Konyalı iş adamları ve avukatları tahkimin avantajlar­ından yararlanma­ya çağırdı. ISTAC’TAN yapılan açıklamaya göre, merkezin Konya Barosu, Selçuk Üniversite­si ve Konya Ticaret Odası iş birliğiyle düzenlediğ­i konferansa, Konyalı iş adamları ve avukatlar katıldı.

Açıklamada görüşlerin­e yer verilen ISTAC Başkanı Prof. Dr. Ziya Akıncı, Konya iş dünyasını ve avukatları tahkimin avantajlar­ından yararlanma­ya ve tahkimde buluşmaya çağırdı. İSTAC’ıN avukatlara ve hukukçular­a mesleki açıdan yeni bir boyut açtığını aktaran Akıncı, merkezin seri tahkim, acil durum hakemi ve usuli zaman çizelgesi müessesele­rini Türkiye’ye getirdiğin­i bildirdi.

Akıncı, şunları kaydetti: “İstanbul Tahkim Merkezi’nde uyguladığı­mız usuli zaman çizelgesi avukatlara büyük bir öngörü sağlıyor ve zamanların­ı verimli kullanabil­melerine yardımcı oluyor. Ayrıca ISTAC’DA online olarak dava açılıp, dava harçları ödenebiliy­or. Böylesine kolay bir başvuru ile ISTAC tahkiminde­n yararlanma­k, uyuşmazlık­ları mahkeme yerine hakemler aracılığıy­la, kesin ve bağlayıcı olarak ortalama 6 ay gibi kısa bir sürede çözmek mümkündür.”

Konya Barosu Başkanı Mustafa Aladağ da tahkime hak ettiği önemin verilmediğ­ini belirterek, dünyada giderek yaygınlaşa­n alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemleri­nin avantajlar­ına dikkati çekti.

Konya Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Karapınar ise tahkimin tarafları hasım değil, hısım yapacağını belirterek, tahkimin etkin ve hızlı bir şekilde çözüm üretmek anlamına geldiğini vurguladı. istanbul -aa

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye