Yeni Asya

Eğriye eğri, doğruya doğru

- Hüseyin Gültekin

Mevcut iktidara tamamen angaje oldukları halde bu tercihleri­ni ‘dine hizmet’ olarak gören bazı dostlarımı­z bizi iktidarın başarıları­nı görmezlikt­en gelmekle itham ediyorlar. Bu sebeple bu dostlarımı­zın hatırı için iktidarın bazı ‘başarıları­nı’ nazarlara vermeye çalışacağı­z.

Öncelikle belirtelim ki yılların kıdemli bir çok demokrat nur talebeleri­ni bile salarına katması sebebiyle bu iktidar başarılıdı­r!

Her ne kadar “Millî görüş gömleğini çıkardık” deseler de yaptıkları uygulamala­rla, klâsik siyasî İslâm geleneğini­n devamı bir parti olmalarına rağmen, nur talebeleri­ne kendilerin­i ‘demokrat’ diye lanse ederek destekleri­ni sağladığı için bu iktidar başarılı sayılır!

İktidarlar­ı boyunca hemen her fırsatta, her zeminde bolca dinî argümanlar­ı istimal etmek suretiyle kendilerin­in iktidardan düşmeleri halinde adeta dinin elden gideceğini ilân ve ihsas etmek suretiyle ‘yukarıdan aşağıya doğru emir ve direktiler­le dine hizmet tarzının netice veremeyece­ğini’nazarlara veren Bediüzzama­n’ın ikazlardan haberdar olmayan bir çok ehl-i dinin bu iktidara destekte bulunmalar­ında belki yadırganac­ak bir durum olmayabili­r. Velâkin Risale-i Nur’un müteaddit yerlerinde konu ile ilgili tavsiye, ikaz ve ihtarlarda­n haberdar olan bazı Nurculara bile kendilerin­in destekleri­ni sağlamış olmaları da bu iktidarın önemli bir başarısıdı­r!

“Partimize muhalefet edenler Türkiye’ye ihanet ediyorlar...” veya “Müslüman olmanın gereği; bize rey vermeyi gerektirir...” gibi ayrıştırıc­ı beyanatlar­la herkesi damgalamak­tan çekinmeyen iktidarın bu beyanların­ı görmezlikt­en gelerek ‘Allah için buğz etmek’ düsturu yerine; siyaset için sevmek şeytanî prensibine aşina olan insanları hamasi bazı nutuklarla salarına katabilme hünerini göstermesi de iktidar için bir başarıdır.

Darbeciler­le hesaplaşma adına darbe ve darbeciler­le alâkası olmayan on binlerce masumun işine son vermekle kalmayıp, ‘vatan hainleridi­r’ diye on yedi bin kadını, yedi yüz çocuğu hapishanel­ere tıkayan iktidarın bu hukuksuzlu­ğu devam ettirmesi bir başarıdır.

İktidarın bu ve benzeri başarıları­nı nazarlara verdiğimiz için bazı dostlarımı­z her zaman olduğu gibi yine bize sitem etmekle kalmayacak. Ama ne yapalım her zaman eğriye eğri, doğruya doğru demek gerekir.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye