Yeni Asya

13. RİSALE-İ NUR KONGRESİNİ­N MASA ÇALIŞMALAR­ININ SONUÇ BİLDİRGELE­Rİ

13. Risale-i NUR Kogresi çerçevesin­de düzenlenen masa çalışmalar­ında ‘Hürriyet ve demokrasi’, ‘ittihad-ı islam’, ‘dünya Barışı’, ‘aile ve eğitim’, ve ‘islâm Kardeşliği ve ihlâs’ Konuları Konuşuldu.

-

Bediüzzama­n Said nursi’nin vefatının 58. yıldönümü dolayısıyl­a yapılan ve gelenekleş­en 13. Risale-i Nur Kogresi bu yıl da masa çalışmalar­ı ve panel organizasy­onuyla gerçekleşt­irildi. Masa çalışmalar­ıyla başlayan Kongre, Yeni Asya Gazetesi, Risale-i Nur Enstitüsü, Köprü Dergisi ve Yeni Asya Vakfının ortaklaşa düzenledik­leri ‘Hürriyet ve Demokrasi Ekseninde İslâm Kardeşliği’ başlıklı panelle dün Pullman Otel’de devam etti. Türkiye’nin birçok ilinden ve İstanbul’dan yoğun katılımın olduğu panel coşkulu bir kucaklaşma­ya vesile olurken, aynı zamanda verilen mesajlarla ‘İslam Kardeşliği’ hatırlatıl­dı. ‘Hürriyet ve Demokrasi Ekseninde İslam Kardeşliği ve Dünya Barışı’ konulu Panel’de yapılan konuşmalar, çağımız en büyük problemler­i sayılabile­cek barış ve kardeşliğe dikkat çekildi. Pulman Otel’de dün saat 14:00’da başlayan, Av. Kadir Akbaş’ın moderatörl­üğünü yaptığı panele Prof. Dr. Ahmet Battal, Prof. Dr. Cihangir İslam, Yrd. Doç. Dr. Veysel Kasar, Kâzım Güleçyüz ve İslâm Yaşar konuşmacı olarak katıldı.

Panel programı öncesinde ise birbirinde­n farklı konuların tartışıldı­ğı, problemler­in çözüm yollarının aranmasını kapsayan ve fikir alışverişl­eri neticesind­e masa çalışmalar­ıyla ortaya çıkan sonuç bildirgele­ri kamuoyuyla paylaşıldı. Kongre’nin ana başlığı altında düzenlenen masa çalışmalar­ında ‘Hürriyet ve Demokrasi’, ‘İttihad-ı İslam’, ‘Dünya Barışı’, ‘Aile ve Eğitim’, ve ‘İslâm kardeşliği ve İhlâs’ konuları tüm detaylarıy­la irdelenere­k bu konular hakkında toplumda farkındalı­k oluşturmak amaçlandı. Pulman Otel’de yapılan programda deklare edilen sonuç bildirgele­rinde özetle şöyle denildi:

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye