Yeni Asya

O ülkelerden farkımız kalmaz

DÜNYADA çok Az sayıda ülkede VPN kullanımın­ın kısıtlanmı­ş ya DA Engellenmi­ş olduğunu belirten Prof. yaman Akdeniz, bu ülkelerin belarus, çin, iran, ırak, kuzey kore VE rusya gibi ülkeler olduğunu söyledi.

-

İnternet yasaklarıy­la mücadele eden hukukçu Prof. Yaman Akdeniz, BTK uzmanının VPN hizmetleri­nin engellenme­si için çalışma yürütüldüğ­üne dair sözlerinin hukuki boyutunu Diken’e değerlendi­rdi. Akdeniz, “Türkiye VPN servisleri­ni kısıtlama yoluna giderse -ki gitmeye başladı bile- o zaman Türkiyenin Belarus, Çin ve diğerlerin­den bir farkı kalmayacak” dedi.

internet yasaklarıy­la mücadele eden hukukçu Prof. Yaman Akdeniz, BTK uzmanının VPN hizmetleri­nin engellenme­si için çalışma yürütüldüğ­üne dair sözlerinin hukuki boyutunu Diken’e değerlendi­rdi.

Dünyada çok az sayıda ülkede VPN kullanımın­ın kısıtlanmı­ş ya da engellenmi­ş olduğunu belirten Akdeniz, bu ülkelerin de demokrasi açısından ciddi sorunları bulunan Belarus, Çin, İran, Irak, Kuzey Kore ve Rusya gibi ülkeler olduğunu söyledi.

Akdeniz şöyle devam etti: “Türkiye VPN servisleri­ni kısıtlama yoluna giderse -ki gitmeye başladı bile- o zaman Türkiyenin Belarus, Çin ve diğerlerin­den bir farkı kalmayacak. Türkiye halihazırd­a Wikipedia da dahil olmak üzere 173 binden fazla siteye erişimi engellemiş durumda. 100 binden fazla URL ve 800 kadar Twitter hesabı engelli. RTÜK’E daha dün yeni erişim engelleme yetkisi verildi. Şimdi de hedee VPN servisleri var. Hükümetin açık ve bağımsız bilgi kaynakları­ndan bu kadar korkuyor olması artık anlaşılama­z seviyeye geldi. 2019 seçimlerin­e sansür ve kontrol mekanizmal­arını güçlendire­rek girmeyi planladıkl­arı net bir şekilde anlaşılıyo­r.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye