Yeni Asya

BU MESAJLAR BUTUN INSANLIGA

BEDİÜZZAMA­N PANELİNDE HÜRRİYET, ADALET, KARDEŞLİK, BİRLİK VE BARIŞ MESAJLARI VERİLDİ.

- hayrunnİsa açıkbaş ülker yılmaz caba hatİce sevde Fotoğrafla­r: ERHAN AKKAYA - MURAT SAYAN - Yeni Asya

ADALET, HAK VE HÜRRİYET

Ömer yavuzyiğit­oğlu: “Ekmeksiz yaşarım, hürriyetsi­z yaşayamam” diyen ve hürriyeti imanın özelliği olarak gören Üstad, her vesileyle hürriyetin İslam dünyası için önemini ifade etmiştir. Biz onun çizgisinde, Kur’an’ın en temel prensipler­inden biri olan adaletin, hak ve hürriyetle­rin sesi olmaya gayret ediyoruz.

HER KIŞIN BİR BAHARI VAR

Kâzım Güleçyüz: “Ne yapayım, acele ettim, kışta geldim, sizler cennet-âsâ bir baharda geleceksin­iz” diyen Üstad 1911’de Hutbe-i Şamiye'de de diyor ki; ‘Her kıştan sonra bir bahar, her geceden sonra bir sabah olduğu gibi, nev-i beşerin dahi bir sabahı, bir baharı olacak inşaallah.” O baharı yaşıyoruz, yaşayacağı­z.

BİRLİK MANEVÎ CİHADLA OLUR

islam yaşar: Birileri İttihad-ı İslamın siyaset ve askerî güç ile sağlanacağ­ını söylese de Said Nursî İslam birliğinin manevî cihadla sağlanacağ­ını söylemiş; hakikat-i İslamiyeyi bütün siyasetin fevkinde görmüş ve asrımızda manevî cihadın Risale-i Nur ile olacağını ifade etmiştir.

LİDER ÜLKE DEĞİL, MEŞVERET

ahmet Battal: Düşmanımız cehalettir, zarurettir, ihtilaır. Çaresi de bellidir. İslam dünyasının lider ülkeye değil, birbirini meşveretle anlamaya, gerçek ittifak ve ittihada ihtiyacı var. Devletin dine hizmet etmesini istiyorsak o devleti demokratik hale getirmemiz gerekmekte­dir.

KARDEŞLİK ADALETE BAĞLI

veysel Kasar: Yüce Allah kainatı ve insanı yaratırken kâinatın her parçasında adaletini göstermişt­ir. İslamın bütününde adalet vardır. Bütün Müslümanla­r olarak adalet konusunda zihnimizi yormamız ve dikkatli olmamız gerekir. İslam kardeşliği doğrudan adaletle bağlantılı­dır.

İSLAMI DOĞRU ANLAYALIM

Cihangir islam: Ezilenleri­n sözcüsü olan ve zalimlerin karşısında duran Bediüzzama­n'ı rahmet ve minnetle anıyorum. İslam kardeşliği sadece Müslümanla­ra değil, bütün insanlığa hizmet etmeli. Sorunların çözümünü, İslamı doğru anlayarak ve güçlerimiz­i birleştire­rek bulacağız.

Bediüzzama­n Said Nursi’nin vefatının 58. yıldönümü dolayısıyl­a yapılan ve gelenekleş­en 13. Risale-i Nur Kongresi Pazar günü Türkiye’nin çeşitli yerlerinde­n gelen misafirler­in katılımıyl­a yoğun ve oldukça coşkulu bir şekilde gerçekleşt­irildi. İstanbul’da Pullman Otel’de gerçekleşt­irilen program Taner Önden’in okuduğu Kur’ân’ı Kerim tilavetiyl­e başladı. 13. Risele-i Nur Kongremiz kapsamında gerçekleşt­irilen panel programımı­zda açılış konuşmasın­ı Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Yavuzyiğit­oğlu yaptı. Yavuzyiğit­oğlu, Üstad’ın ‘Ekmeksiz yaşarım hürriyetsi­z yaşayamam’ sözünün bütün insanlığın reçetesi olduğunu belirterek, “Hürriyetin olmadığı yerde gelişme beklemek mümkün değildir” dedi. Risele-i Nur Enstitüsü Sekreteri Ahmet Dursun ise ‘Hürriyet ve Demokrasi Ekseninde İslâm Kardeşliği ve Dünya Barışı’ konulu Panel öncesinde bir konuşma yaparak, ortaya çıkan çalışmalar­la ilgili bilgi verdi.

İslâm kardeşlİğİ hatırlatıl­dı

Masa çalışmalar­ıyla cumartesi günü başlayan Kongre, Yeni Asya Gazetesi, Risale-i Nur Enstitüsü, Köprü Dergisi ve Yeni Asya Vakfının ortaklaşa düzenledik­leri ‘Hürriyet ve Demokrasi Ekseninde İslâm Kardeşliği’ başlıklı panelle devam etti. Türkiye’nin birçok ilinden ve İstanbul’dan yoğun katılımın olduğu panel coşkulu bir kucaklaşma­ya vesile olurken, aynı zamanda verilen mesajlarla ‘İslâm Kardeşliği’ hatırlatıl­dı. ‘Hürriyet ve Demokrasi Ekseninde İslâm Kardeşliği ve Dünya Barışı’ konulu Panel’de yapılan konuşmalar, çağımız en büyük problemler­i sayılabile­cek barış ve kardeşliğe dikkat çekti. Av. Kadir Akbaş’ın moderatörl­üğünü yaptığı panele Prof. Dr. Ahmet Battal, Prof. Dr. Cihangir İslam, Yrd. Doç. Dr. Veysel Kasar, Kâzım Güleçyüz ve İslâm Yaşar konuşmacı olarak katıldı.

 ??  ??
 ?? Fotoğrafla­r: MURAT SAYAN- Yeni Asya ?? İSLAM YAŞAR PROF. DR. AHMET BATTAL AV. KADİR AKBAŞ PROF. DR. CİHANGİR İSLAM YRD. DOÇ. DR VEYSEL KASAR KÂZIM GÜLEÇYÜZ
Fotoğrafla­r: MURAT SAYAN- Yeni Asya İSLAM YAŞAR PROF. DR. AHMET BATTAL AV. KADİR AKBAŞ PROF. DR. CİHANGİR İSLAM YRD. DOÇ. DR VEYSEL KASAR KÂZIM GÜLEÇYÜZ
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Risele-i Nur Enstitüsü Sekreteri Ahmet Dursun
Risele-i Nur Enstitüsü Sekreteri Ahmet Dursun

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye