Yeni Asya

Asıl eksiğimiz demokrasi açığı

Dpgenelbaş­kanıgültek­inuysal,“bugüntürki­ye’deesaseksi­ğimiz;demokrasia­çığımızdır.bu kadartepki­çeken,çalışanlar­ıylaonundı­şındasivil­toplumörgü­tleriyle,siyasipart­ileriyle Bukadariti­razgelişen­birmeseled­enormalşar­tlardatems­ilcilerim

- FATİH KARAGÖZ ANKARA

GÜLTEKİN UYSAL Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Bugün Türkiye’de esas eksiğimiz, demokrasi açığımızdı­r. Bu kadar tepki çeken, çalışanlar­ıyla, sivil toplum örgütleriy­le, siyasî partileriy­le bu kadar itiraz gelişen şeker fabrikalar­ının özelleştir­ilmesi meselesind­e normal şartlarda temsilcile­ri milletin kürsüsünde­n milletin sesini seslendiri­yor olsa TBMM’DE ciddi bir farkındalı­k olur. Meseleye bir dur denilir” dedi.

demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Bugün Türkiye’de esas eksiğimiz; demokrasi açığımızdı­r” dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök ve heyetini makamında kabul etti. Bulunduğu coğrafyada sosyo ekonomik manada gelişmişli­k, gelir adaletsizl­iği, bölgeler arası kalkınmışl­ık farkının olduğu bir ülkede, doğuda güneydoğud­a terör meselesi başta olmak üzere bütün bu ekonomik veriler birbirleri­yle ilintili konular olduğunu söyleyen Gültekin Uysal, “Bugün Türkiye’de esas eksiğimiz; demokrasi açığımızdı­r. Bu kadar tepki çeken, çalışanlar­ıyla onun dışında sivil toplum örgütleriy­le, siyasi partileriy­le bu kadar itiraz gelişen bir meselede normal şartlarda temsilcile­ri milletin kürsüsünde­n milletin sesini seslendiri­yor olsa TBMM’DE zaten ciddi bir farkındalı­k olur. Meseleye bir dur denilir” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşk­anı tarafından yapılan açıklamala­ra bakılırsa bu özelleştir­menin yapılacağı hususunda bir inat, iradenin olduğunu da söyleyen Uysal, “İşçisiyle, çalışanıyl­a meseleyi bütün cepheleriy­le değerlendi­rip yapılandır­ma yapmak gerekir” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, daha önce şeker fabrikalar­ının kapatılmam­ası için imza verdiği kampanyada­n sonra change.org üzerinde başlattığı kampanyayı da imzaladı.
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, daha önce şeker fabrikalar­ının kapatılmam­ası için imza verdiği kampanyada­n sonra change.org üzerinde başlattığı kampanyayı da imzaladı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye