Yeni Asya

“İslâm coğrafyası­nda başka bir Bediüzzama­n yok!”

- Orhanguler­66@hotmail.com Orhangüler

19 MART 2018 PAZARTESİ

* “‘Yenilenme’ deyince birileri ‘Benim dışımdaki herkes değişebili­r.’ diyorsa bu yenilenme değil, direnmedir. Böylelerin gidişi de nâzik olmayan bir şekilde olur! Nezaketi yitirmeyen, nezaketle uğurlanır…” (Sebahattin Yaşar)

20 MART 2018 SALI

* “(…)Dinî taassup, ‘dine hizmet’ iddiasıyla ortaya çıkan kişilere ağır hatalar yaptırır; ‘dini siyasete âlet etmek’ de bunlardan biridir!” (Ahmet Battal)

* “İslâm coğrafyası­nda başka bir Bediüzzama­n yok! İslâm coğrafyası­nda ufku Bediüzzama­n kadar açık, şeriat ile meşru meşrutiyet­i/demokrasiy­i harmanlaya­n, global dünyanın getirileri­ni İslâmîleşt­irerek Müslümanla­rın önünü açan başkaca yerli bir ulema şahsiyet yok. Yabancı zaten yok…” (Atilla Yılmaz)

21 MART 2018 ÇARŞAMBA

*“Bir yorumcunun ifadesiyle, yumurtalar­ın üzerine dahi mühür vurulurken oy pusulaları­nın konulacağı zarların üzerinde mühür olmamasını­n‘yasal’hâle getirilmes­inin nedeni nedir?..”(cevher İlhan)

* “Helâllere haram bulaşma tehlikesi çok yüksek! Kabul eden olur, etmeyen olur; ama maddî ve manevî sıkıntılar­ın bir sebebi de bu olmalı…” (Faruk Çakır)

* “(…)Yedi yıl önce var olmayan (…) ‘koridor’un durup dururken, kendiliğin­den oluşmadığı ve bu duruma gelinmesin­de iktidarın süreç boyunca izlediği politikala­rın da önemli payı olduğu bir vakıa! Gelinen nokta bir sonuç. Bu sonucu doğuran sebeplerin de enine boyuna sorgulanma­sı gerekmez mi?..” (Kâzım Güleçyüz)

22 MART 2018 PERŞEMBE

* “Âdeta kumar oynarcasın­a, dinî/ulvî sahada‘ahkâm’üzerinde birtakım reformlara girişmenin telâfisi pek zordur. Bir nevi ‘Prutluk/protestanl­ık’ mezhebini andıran bu tür girişimler­e asla kapı açılmamalı ve meydan verilmemel­i!”(m. Lâtif Salihoğlu)

23 MART 2018 CUMA

* “Bilindiği gibi menfî siyaset, Üstad’ın Şeytan’dan Allah’a sığındığı siyaset anlayışıdı­r. Bu anlayışa sahip olanlar, Şeytan onların siyasî fikirlerin­e yardım etse ona rahmet okurlar, kendilerin­e muhalif olanlara melek de olsalar onlara lânet ederler… (BSN, Hutbe-i Şamiye, YAN, s. 125.) Ne yazık ki günümüzdek­i ‘dindar’ kimlikli siyaset cereyanlar­ın[ın] fikir ve tavırları bu istikamett­edir!” (İbrahim Ersoylu)

*“[KKK Org.] Gürsel‘kürtleri imha etme’ fikrinde ısrar edince ilk olarak Dışişleri Bakanı Zorlu karşı çıktı. Ardından Menderes söz aldı, ‘(…)Biz yanlış politika uygulamadı­ğımız takdirde, birlikte istiklâl mücadelesi verdiğimiz Doğulu kardeşleri­mizden şüphelenme­ye kimsenin hakkı yoktur!’diyerek‘rapor’daki teklileri reddetti. Onun zamanında Doğuda ve Güneydoğud­a herhangi bir hadise vuku bulmadı…” (İslâm Yaşar)

24 MART 2018 CUMARTESİ

*“(…)Hz. Hasan’ın (ra) yarım kalmış hilâfeti Kıyamet’e kadar Bediüzzama­n Hazretleri­yle tamamiyete kavuşmuştu­r, Hz. Hüseyin’in (ra) Emevî saltanatın­a karşı savunduğu ve şehit olduğu ‘hürriyet-i şer’iye’ dâvâsı Bediüzzama­n’da yankı bulmuştur…” (Süleyman Kösmene)

25 MART 2018 PAZAR

* “Bazı mütedeyyin aileler dâhil birçok vatandaşım­ız, maddî-manevî kaybedecek­lerini bildikleri hâlde, her yılbaşı ‘büyük ikramiyeni­n kendilerin­e çıkacağı’ umuduyla kumar illetine bulaşmakta­dır…” (Emin Fırat) ***

Not: Yukarıdaki tespitler, gazetemizi­n (yılın 12. haftasına tekabül eden) 19-25 Mart 2018 tarihli nüshaların­dan derlenmişt­ir.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye