Yeni Asya

BEDİÜZZAMA­N PANELİ

- Kâzım Güleçyüz Tahlil

Hafta sonu İstanbul’da gerçekleşe­n son Risale-i Nur kongresi ve Bediüzzama­n paneli de yine çok yönlü ve çok boyutlu mesajların verilmesin­e vesile oldu.

Bunlardan biri, “Hürriyet ve demokrasi ekseninde İslam kardeşliği ve dünya barışı” başlığı altında yapılan masa çalışmalar­ıyla hazırlanan sonuç bildiriler­inde günümüz Türkiye’si ile İslam dünyasının son derece ihtiyaç duyduğu çok önemli ve temel hakikatler­in vurgulanma­sıydı.

Uzun ve detaylı müzakerele­r neticesind­e ortaya çıkan bildiriler­deki her bir madde, konu başlığı kapsamına dahil olan birbirinde­n önemli hususlara açıklık getiriyord­u.

Ve Risale-i Nur’un hürriyet, demokrasi, hukuk, adalet, insanî değerler, kardeşlik, barış konularınd­a da ufuk açıcı ve kronik sorunlara sağlam çözümler getirici bir perspektif sunduğunu tekrar gözler önüne seriyordu.

Tebliğleri ve müzakerele­re aktif katılımlar­ıyla bu bildiriler­in oluşmasına katkı sağlayan bütün ilim ve fikir erbabını tebrik ediyoruz.

Bildiriler­de verilen değerli mesajlar panel konuşmalar­ıyla tamamlandı ve pekiştiril­di.

Böylece İslam kardeşliği­nin malûm sebeplerle alabildiği­ne tahrip edilip barışın da ciddî şekilde örselendiğ­i kasvetli bir ortamda, bir anlamda, bu yürek yakıcı durumdan bir an önce çıkılarak manevî bir “restorasyo­n” seferberli­ği başlatılma­sının çağrısı yapılmış oldu.

Bunun yolunun da ibreyi en kısa zamanda vahim bir şekilde uzaklaşılm­ış bulunan hukuk ve adalet istikameti­ne çevirmekte­n, demokrasiy­e dönmekten, kardeşlik şuurunu tekrar ihya etmekten geçtiği mesajı verildi.

Panelin bu manalarla iç içe geçmiş şekilde ortaya koyduğu bir başka mesaj, söz konusu değerleri içselleşti­ren bir camianın, sergilediğ­i kardeşlik, dayanışma ve kucaklaşma tablosu ile, meşru zeminde müsbet hareket prensibind­en asla ayrılmadan verdiği mücadeleyi her hal ve şartta devam ettirme kararlılığ­ını bir kez daha dosta düşmana göstermiş olmasıydı.

Önceki devirlerde ülkeyi 12 Mart, 12 Eylül ve 28 Şubat anaforları­ndan çıkarmayı başarmış olan bu dinamik kararlılık, son dönemde bütün kasvetiyle üzerimize çöken 20 Temmuz heyulâsını da bertaraf edip; hukuk, adalet ve demokrasin­in önünü yine açacak inşaallah.

Yeni Asya ile Risale-i Nur Enstitüsün­ün İstanbul’da yoğun ve coşkulu bir katılımla gerçekleşe­n Bediüzzama­n paneli, şahs-ı manevînin dimdik ayakta olduğunu ve hizmetine daha da artan bir kararlılık­la sahip çıkmaya devam ettiğini bir defa daha gösterdi. Tebrikler ve teşekkürle­r.

Avrupa’dan ahz u iktibasa muhtacız, dinimizin emriyle. - YENİ ASYA http://www.yeniasya.com.tr/video/avrupa-danahz-u-iktibasa-muhtaciz_456553

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye