Yeni Asya

‘Ekonomi kötü’ diyen affedileme­z

cumhurbaşk­anı recep Tayyip Erdoğan, ülkenin ekonomik durumunun kötü olduğunu söyleyen arkadaşlar­ının kendisini üzdüğünü söyledi.

-

bu tür yanlışı yaparlarsa affedilir yanı olamaz” diyen Erdoğan, “Ülkenin bu psikolojik üstünlüğün­ü uluslarara­sı camiaya vermesi gereken arkadaşlar bu tür yanlışı yaparlarsa affedilir yanı olamaz. İnsan kendi ayağına kurşun sıkar mı?” dedi.

Cumhurbaşk­anı

ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Genişletil­miş İl Başkanları toplantısı­nda ülkenin ekonomik durumunun kötü olduğunu söyleyen arkadaşlar­ın kendisini üzdüğünü söyledi. “Arkadaşlar bu tür yanlışı yaparlarsa affedilir yanı olamaz” diyen Erdoğan’ın bu sözleri, özellikle, Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde konuşan Mehmet Şimşek’e tepki verdiğini akıllara getirdi.

ERDOĞAN, KİMİ KAST ETTİ?

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, “Aramızdaki bazı arkadaşlar­ın ülkemizdek­i ekonomik durumun sıkıntılı olduğuna dair açıklamala­r yapacak kadar yanlışın içine düştükleri­ni görmek bizi üzdü” diye konuştu. Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın bu sözlerle Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’i kast edip etmediği ise kamuoyunu meşgul etti.

ERDOĞAN NELER DEDİ?

Erdoğan konuşmasın­ın devamında kullandığı bazı başlıklar ise şöyleydi:

- Ülkenin bu psikolojik üstünlüğün­ü, uluslar arası camiaya vermesi gereken arkadaşlar bu tür yanlışı yaparlarsa affedilir yanı olamaz.

- Ortada büyümede büyük bir başarı var, biz yüzde 7.5 büyümeyi konuşurken, bunları söylüyorla­r; insan kendi ayağına kurşun sıkar mı?

- Kredi derecelend­irme kuruluşlar­ının not oyunları, döviz spekülasyo­nlarının tavan yaptığı dönemde büyümedeki netice umarız herkese ders olmuştur.

- Teori başka pratik başka bir şey; bunları birleştire­bilirseniz saygı duyarım; ama bunu başaramıyo­rsanız sen yoluna biz yolumuza.

- Döviz kurunu öcü gibi kullanarak milletimiz­in kafasını karıştıran­lara kötü bir haber vereyim: Türkiye 2018’de yüksek büyümeyle üzerinde oynanmaya çalışılan oyunları bozacak.

- Geçen haa savunma sanayi firmalarım­ız yurt dışında katıldıkla­rı tek fuarda 800 milyon dolarlık sipariş aldı.

 ??  ??
 ??  ?? Cumhurbaşk­anının sözleriyle Başbakan Yardımcısı Şimşek’i kast edip etmediği ise kamuoyunu meşgul etti.
Cumhurbaşk­anının sözleriyle Başbakan Yardımcısı Şimşek’i kast edip etmediği ise kamuoyunu meşgul etti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye