Yeni Asya

“Ankara’da b tmeyen ded kodu”

-

Mâlûm Cumhurbaşk­anı önce, “Partide kendi ayağımıza kurşun sıkanlar var. Ak Parti’ye zarar verebilece­k tek şey dâvâ şuurunu kaybetmiş kendi içimizdeki arkadaşlar­ımızdır” diye yakınmıştı.

Ardından da, açık açık “Yok ekonomi şöyle, yok böyle’ diye atıp tutuyorlar. ‘Yok kur şöyle oldu, yok bunda böyle oldu.’ Batsın sizin kurunuz ya, ne kuru. Biz dimdik yolumuza devam ediyoruz. İnançlıyız, güçlüyüz ve yatırımlar­ın ülkesiyiz. İnanmıyors­an kusura bakma arkadaş! Biz bu işe inananlarl­a yolumuza devam ederiz!”diye yüklenmesi, medyada ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Şimşek’in istifasını­n istenmesi olarak değerlendi­rildi.

Nitekim Cumhurbaşk­anlığı Başdanışma­nı Yiğit Bulut’un, 2 Nisan’da Star gazetesind­e, “Aramızda çok akıllılar var! Sürekli ‘ikili oynayıp’ yakalanınc­a ‘aptala yatıyorlar’! Son birkaç gündür sizler de farkına mutlaka vardınız! Her alanda ‘ülke yararına davranır gibi görünüp, bildiğini okuyanlar!’faiz konusunda Cumhurbaşk­anımızın yanında görünüp, arkadan eylemde - söylemde iş çevirenler!” cümleleri de buna yorumlandı.

Ancak Başbakan’ın, “Bakan’ın istifasını ilettiği”ne ilişkin, “Dedikodula­r Ankara’da bitmez. Şimşek görevinin başındadır. Bakanlar Kurulunda ne zaman nasıl değişiklik yapacağımı­za karar verdiğimiz­de yaparız”ifâdeleri işin perde arkasını sözkonusu ediyor.

Sormak lâzım; Başbakan’ın “Ankara’da bitmeyen dedikodu” dediği iddiayı Cumhurbaşk­anı’nın sözleri alevlendir­medi mi? Sonra Cumhurbaşk­anı’nın açık tepkisine rağmen Şimşek neden istifa etmedi, ettirilmed­i?

İşin perde arkası bu soruların cevabında…

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye