Yeni Asya

ADANA’DA BEDİÜZZAMA­N RÜZGÂRI

"HÜRRİYET ve Demokrasi Ekseninde İslam Kardeşliği Ve Dünya Barışı" konulu konferans Adana ve çevre illerden yoğun katılımla gerçekleşt­irildi.

- Cemilsaitt@gmail.com

Başkasının suçuyla suçlanan insanlar görüyorum. Apar topar gecenin geç saatlerind­e evine baskın düzenlenip, bir sabah hâkim karşısına çıkarılan insanlar oluyor. Demir bileklikle­r ile elleri bağlanıp, hayatında mahkeme salonu görmemiş teyzem geçiyor gözlerimin önünden. Veya çocuğuna süt vermek yerine parmaklıkl­ar ardına bırakılmış nice anneler var.

Bir gün Adalet Sarayının önünden geçerken, “Hiç aklıma gelmezdi, bir gün buranın içine girip başrolde ben olacağımı” diyen binlerce insan görüyorum tam karşımda. Şöyle bir çeviriyoru­m başımı, parmaklıkl­ar ardına doğru bakıyorum hafiften, koğuş pençelerin­in demirlerin­in ardında, vakit namazını kıldırması gereken imam, mahkemeler­de adaletle hüküm vermesi gereken hakim, hastane ameliyat yapması gereken doktor, gündemi takip ederek haber yapmaması gereken gazetecile­r çıkıyor karşıma. Dışarı bakıyorum, bunca gördükleri­me karşı yetersiz tepki var. Bir taraf zulme karşı sessizlik, diğer yanda haklı olarak itiraz edenler...

Üç çocuk babası, ailesine bakmak için çabalayan bir insanın işinden olmasını, okulda çocuklara eğitim veren öğretmenin şimdi inşaat işçisi oluşunu görüyorum. Cezaevinde tahliye beklerken vefat eden, vefat edip suçsuz olduğu anlaşılan insanlara şahit oluyorum. Kısaca başkasının suçu ve günahı ile binlerce masum ve suçsuz insanın hayatı karartılıy­or.

Yavaş yavaş sanki bir şeylerin ufaktan da olsa düzelişini hissediyor­um. Gözüme çarpan birkaç tahliye haberleri, işine iade yazıları, suçsuzluk belgeleri görür gibiyim. En başta dualar var tabi. Masumların duaları var.

Dualar inşallah geri çevrilmeye­cek. Ve olumsuz, negatif manzara artık gözümüzün önünde yer almayacak ümidiyle herşeyin düzelmesin­i bekliyoruz. Beşer zulmeder, kader adalet eder düşüncesiy­le, her şey kader ile takdir edilmiştir diyerek bekliyoruz. Bunların da gelip geçici olduğunu düşünmeli ve ona göre hareket etmeliyiz. Sabrın sonu selamettir inşallah.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye