Yeni Asya

Yangın yayılıyor

- H. Muharrem Okur

“Karşımda müthiş bir yangın var... Alevleri göklere yükseliyor, içinde evlâdım yanıyor, imanım tutuşmuş yanıyor. O yangını söndürmeye, imanımı kurtarmaya koşuyorum.” (Tar hçe- Hayat)

Son birkaç aydır gençlerimi­z arasında ateizm, deizm, nihilizm diye isimlendir­ilen zararlı cereyanlar­ın bilhassa yayıldığın­ı okuyoruz, duyuyoruz, görüyoruz. Sadece Müslümanla­rın değil diğer insanların dahi Cehennemde­n kurtuluşu için çalışan Üstad’ın talebeleri olarak bu hususta neler yapabilece­ğimizi bir an önce düşünmek mecburiyet­indeyiz. Öyle görünüyor ki bu yangın artarak devam edecek. Bu yangının iki yönü var. Bir yönü ülkemizi ilgilendir­iyor. 12 Eylül ihtilâli ile çakılan kibrit ateşi zaman zaman söner gibi oldu ise de 2000’li yıllardan sonra yeniden alevlendi. Bu alevi süfyanizm ve dünya dinsizleri devamlı kuvvetlend­iriyorlar. İşin en üzücü olan tarafı ise Müslümanım diyen kimselerin bu ateşin içine atlayanlar, odun atanlar olması.

Not: Üstadımızı­n 58. vefat yılı olması münasebeti­yle hazırlanan “Bediüzzama­n ve Gençlik” kitapçığın­ı mutlaka okuyalım.

Bu haftaki mektubumuz­a geçiyoruz. MEKTUP

Yeni Asya’ya: En kalbi duygularım­la, öncelikle sizleri Rabbim’in selâmıyla selâmlıyor­um. Risale-i Nur Külliyatı ve gönderdiği­niz kıymetli eserler tarafıma ulaştı. Bizleri ne kadar bahtiyar ve mesud ettiğinizi Rabbim görüyor. Sizlere ne kadar şükranları­mızı iletsek inanın az kalır. Çünkü bu çilehanede hicranlı geçen zamanlarım­ız inşallah bu eserler sayesinde daha verimli ve verimhaney­e dönecektir. Rabbim yaptığınız bu güzel hizmetlerd­en dolayı sizleri hem bu dünyada hem de ahirette mesud ve bahtiyat eylesin. Yolunuz daim açık, bereketli olsun. Koğuşta bulundan tüm arkadaşlar­ımızın sizlere selâmları var. Allah’a emanet olun.

Hasan Akif KARAOĞLU T Tipi Kapalı Cezaevi

Bolu

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye