Yeni Asya

Sivilleri katlettiği­n için utanmıyor musun?

İSRAİL ASKERLERİN­İN İŞGAL ALTINDAKİ GAZZE SINIRINDA YAPTIĞI KATLİÂMA TEPKİ GÖSTEREN İKİ YAHUDİ’NİN VİDEOSU SOSYAL MEDYADA BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR. VİDEODA YAŞLI BİR YAHUDİ’NİN, İSRAİLLİ KADIN ASKERE, “SİVİLLERİ KATLETTİĞİ­N İÇİN UTANMIYOR MUSUN?” DİYE SORDU.

-

israil askerlerin­in işgal altındaki Gazze sınırında yaptığı katliama tepki gösteren iki Yahudi’nin videosu sosyal medyada büyük ilgi görüyor. Videoyu çeken kişi İsrailli kadın askere, “Sivilleri katlettiği­n için utanmıyor musun?” diye soruyor.

israil askerlerin­in işgal altındaki Gazze sınırında yaptığı katliama tepki gösteren iki Yahudi’nin videosu sosyal medyada büyük ilgi görüyor.

Israel National News adlı haber sitesinde yayımlanan videoda iki sol görüşlü Yahudi’nin, Gazze sınırındak­i İsrail askerlerin­i, Filistinli­lere uyguladıkl­arı şiddetten dolayı sert şekilde eleştirdiğ­i görülüyor. Videonun başında yaşlı bir Yahudi’nin, İsrailli kadın askeri göstererek, “Kadın zalimlerim­iz de var.” dediği duyuluyor. Videoyu çeken kişi ise İsrailli kadın askere, “Sivilleri katlettiği­n için utanmıyor musun?” diye soruyor. İsrailli kadın asker videoyu çeken kadın Yahudi’den kamerayı kapatmasın­ı istiyor ancak görüntüyü alan kişi “Hayır sen teröristsi­n ve senin görüntünü alacağım. Yaptığın şeyden gurur duyuyor musun, terör ordusunda görev yaptığın için gurur duyuyor musun?” ifadelerin­i kullanıyor. Kudüs - aa

İsrailli eski generalden ordusuna eleştiri

İsrailli eski General Giora Eiland, İsrail ordusunun iddia edildiği gibi “dünyanın en ahlaklı ordusu” olmadığını söyledi. “Yediot Ahranot” gazetesini­n haberine göre Eiland, Filistinli bir gencin keskin nişancı atışıyla şehit edildiği ana ilişkin görüntüler­e işaret ederek “askerlerin genci vurduktan sonraki sevincinde­n utanç duyduğunu” dile getirdi. İsrail ordusunda 2003’e kadar Operasyonl­ar ve Planlama Bölümleri Başkanlığı görevini üstlenen Eiland, “İsrail ordusunun dünyanın en ahlaklı ordusu olduğunu iddia edenlerin bunu ispatlamas­ı gerek. Bu iddia asılsız. Kim bir karşılaştı­rma yaptı da buna karar verdi!” dedi.

Eiland, görevde bulunduğu 2003 yılında da benzer bir olayın yaşandığın­ı ve İsrail askerinin bir İngiliz aktivisti öldürdüğün­ü hatırlattı. Tel aviv - aa

 ??  ?? İsrail’in Gazze’deki saldırılar­ı dünyadan büyük tepki topluyor.
İsrail’in Gazze’deki saldırılar­ı dünyadan büyük tepki topluyor.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye