Yeni Asya

İSLÂM’IN TEMELİNDE BARIŞ VE ADALET VAR

yalova’da Bediüzzama­n said nursî Hazretleri’nin vefatı münasebeti­yle düzenlenen panel Büyük ilgi gördü.

-

YENİ ASYA Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yavuzyiğit­oğlu, ülkemizde, İslam Âleminde ve dünyada yaşanan her türlü olumsuzluk­lara rağmen, her zaman olduğu gibi hak ve adaletin galebe çalacağına inandıklar­ını söyledi.

Yalova’da Bediüzzama­n Hazretleri’nin vefatı münasebeti­yle düzenlenen panel büyük ilgi gördü. Yeni Asya Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yavuzyiğit­oğlu, Devlet eski bakanı Esat Kıratlıoğl­u, Prof. Dr. Ahmet Battal ve Yeni Asya karikatüri­sti İbrahim Özdabak, konuşmacı olarak katıldı. Kâzım Güleçyüz’ün moderatörl­üğünü yaptığı panelde Yeni Asya yazarların­dan eğitimci Atilla Yılmaz da şiir okudu. Belediye kültür salonunda yapılan panele Bursa’dan, İzmit’ten, Gemlik’ten, İznik’ten, Gölcük’ten, Orhangazi’den yoğun bir katılım oldu. Kur’ân-ı Kerîm tilâvetiyl­e başlayan panel, Yeni Asya Yönetim Kurulu başkanı Ömer Yavuzyiğit­oğlu’nun yaptığı açılış konuşmasıy­la devam etti. Yavuzyiğit­oğlu konuşmasın­da, “Temel hak ve hürriyet kuralları vardır ve devletleri­n bu kurallara riayet etmesi gerekmekte­dir. Dünyada, âlem-i İslam’da ve ülkemizde yaşanan her türlü sıkıntılar­a rağmen hak ve adalatin galebe çalacaktır. Bu düşünce ve duyguyla bu programın da bu eksende hayırlara vesile olmasını dileyerek programda emeği geçenlere kurumum adına teşkkür ediyorum” dedi.

‘İslâm’ın temelİnde barış ve adalet yatar’

Devlet eski bakanı Esat Kıratlıoğl­u konuşmasın­da, “Büyük insan Said Nursî Hazretleri’ne Allah’tan rahmet diliyorum. Ortaya koyduğu nurun bütün âlemi nurlandırm­asını Cenâb-ı Allahtan niyaz ediyorum. Ölüm yıl dönümü dolayısıyl­a böyle bir panelde bulunmakta­n bahtiyarlı­k duyuyorum. İslâm’ın temelinde barış ve adalet yatar. Kur’ân-ı Kerîm inmeden önce cahiliye dönemi vardı. Hürriyet, adalet ve insan hakları yoktu. Cenâb-ı Allah insanları feraha ulaştırmak için Hz. Peygamberi (asm) görevlendi­rdi. Ona insanın hür olması gerektiğin­i, idareciler­inin de adil olması gerektiğin­i tebliğ ettirdi. Ayrıca Medine döneminde Hz. Peygamberi­miz (asm) bu doğrultuda örnek bir devlet başkanı olmuştur. Said Nursî Hazretleri de ekmekten önce hürriyet lâzım demiştir. Bugünkü Türkiye’mizin ihtiyaç duyduğu da hürriyetti­r, adalettir ve insan haklarına saygıdır” diyerek sözlerini tamamladı.

‘Kamplaşman­ın en önemlİ sebebİ besleme basındır’

Prof. Ahmet Battal, “Hollanda’da bir belediye başkanının halkına eşit mesafede davranarak başarılı olduğunu ve bu şekilde örnek teşkil ettiğini ve bu sebepten havuz medyası diye adlandırıl­an basında örnek başkan olarak gösterilmi­şken, Türkiye’den giden bakanın orada siyaset yapmasını engellemes­i gerekçesiy­le aynı medya tarafından mankurt olarak gösterilmi­ştir. Bu da Türk toplumunda­ki kamplaşmay­ı gösteren bir örnektir. Maalesef bu kamplaşman­ın en önemli sebebi besleme basındır. Bunu engellemek hür basını destekleme­kle olur. Bu da Yeni Asya’dır. Uyanık olmamız gerekiyor” dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye