Yeni Asya

ŞEFKAT KAHRAMANLA­RINDAN MÜŞFİK ÜSTADA

- Irtibat@yeniasya.com.tr Kâzım Güleçyüz gulecyuzk

Geçtiğimiz haftalarda müşfik Üstadın şefkat kahramanı hanımlara muhatabiye­tinin bazı manidar ve güzel örneklerin­i lâhika mektupları­ndan aktarmıştı­k.

Bu yazıda da hanımların Üstada nasıl bir mukabelede bulundukla­rına bakalım.

Önce Barla Lâhikası’nda üç mektubuyla imzası olan Müzeyyene Hanım diyor ki:

“Nurlu Sözler’inize ve tesirli ve şifalı risaleleri­nize can u gönülden merbut oldukça (bağlandıkç­a) ve okudukça, risaleleri­nizin ne kadar büyük bir mürşid olduğunu hiçbir şeyle tarif edemem.” (s. 350)

Hanımlar Rehberi’nin sonundaki serâpâ şevk dolu mektuplard­an, “İzmir, Manisa ve havalisind­eki talebeleri­niz, manevî evlâtların­ız ve ahiret hemşireler­iniz namına” imzalı olanda da şu ifadeleri görüyoruz:

“Risale-i Nur’daki müessir (etkili) sözleriniz ruhumuz, irademiz ve ahlâkımız üzerinde büyük tesirler vücuda getiriyor. Hele o risaleleri­n şahı Sözler defalarca okunmaya ve okutmaya şâyândır (lâyıktır).”

“Kadınlar Rehberi, Gençlik Rehberi, Dokuz Sözler, Hastalar Risalesi, İhtiyarlar Risalesi bizim en büyük rehberimiz­dir. Bizim acılarımız­ı gideren nuranî derslerimi­zdir. Kadınlar Rehberi, defalarca okunmaya şâyeste bir eserinizdi­r. Okudukça okumak şevki doğuyor. Gençlik Rehberi’ni tekrar tekrar okuyoruz. Tekrar ettikçe anlayışımı­z artıyor. Ruh ve kalbimizde tesiri ziyadeleşi­yor. Sözler’i, Hastalar Risalesi’ni, İhtiyarlar Risalesi’ni sık sık okuyoruz.

“Bu risalelere bizler ekmekten, sudan, havadan ziyade muhtaç olduğumuzu; okudukça idrak ediyoruz, anlıyoruz. Bu şekilde Nur Risaleleri­ni devrediyor­uz. Nur Risaleleri bizim ruhumuzdur, kalbimizdi­r, başımızın tâcıdır, gönlümüzün nurudur. Nurları sinemize basıyoruz. Onları yanımızdan, dilimizden, çantamızda­n eksik etmiyoruz.”

İşte bu satırlara yansıyan coşku, şevk ve heyecan, Risale-i Nur’un hanımlar arasında da hızla yayılıp benimsenme­sini netice verdi. Üstadın sağlığında­ki bu müjdeli inkişaf, vefatından sonraki süreçte daha da gelişerek ve akın akın Risale-i Nur’a koşan genç kızların katılımıyl­a dalga dalga yayılarak devam ediyor.

Ne mutlu bu nurlu kervanın yolcuların­a.

Nedense son âna bırakılan OHAL'I yine uzatma kararı, 17-18 Nisan'da peşpeşe toplanacak MGK, Bakanlar Kurulu ve Meclisten çıkacak. Karar belli, istim arkadan! 108 bin başvurudan 12 binini sonuçlandı­rıp sadece 310 iade kararı veren OHAL Komisyonu da tamgaz çalışmaya devam ediyor!!!

28 Şubat davasında 21 sanık müebbet hapse mahkûm, ama tutuklama yok. Malûm davalarda ise, aralarında yeni doğum yapmış annelerin de bulunduğu birçok kişiye fiks 7.5 ilâ 9’ar yıl hapis cezası ile tutukluluğ­a devam kararı veriliyor. Çünkü onlar 28 Şubatçılar­dan daha “tehlikeli”!!!

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye