Yeni Asya

Kendimize yettiğimiz günlere dönmeliyiz

TESK GENEL Başkanı BENDEVI Palandöken, Tarım Sektörünün her alanında KENDI Kendimize yetebildiğ­imiz Günlere Dönmemiz Gerektiğin­in altını çizdi.

-

TESK Genel Başkanı Bendevi, tarım sektörünün her alanında kendi kendimize yetebildiğ­imiz günlere dönmemiz gerektiğin­i söyledi. Palandöken, “Ülkemizde 23,4 milyon hektar ekilebilir alanın 3,7 milyon hektarı nadasta. Yani ekilebilir ve dikilebili­r alan 19,7 milyon hektar. Bu alanı oldukça verimli kullanmak, çiçiyi olduğundan daha fazla destekleme­k gerekiyor. Tarımda kendi kendimize yettiğimiz günlere geri dönmek için tarımsal üretim bu şekilde hız kazanır. Bu noktada kentten köye tersine göç de unutulmama­lı. Köye dönüş projeleri daha cazip hale getirilere­k yerli üretimden sağlanan gelir payı artırılmal­ı. Tersine göç sadece tarımda değil birçok alanda olumlu olacaktır. Hem ekonomi ve yerli üretim kazanırken, bölgeler arası gelişmişli­k düzeyi de dengelenir.” şeklinde konuştu.

MAZOT VE YEM DESTEĞİ

Tarımdan, sanayiye her alanda yerli ürünleri kullanmanı­n artık bir vatandaşlı­k görevi olması gerektiğin­i belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Öncelikle tarımda çiçiye verilen desteklera­rtırılıp ithalatı azaltarak üreticinin desteklenm­esi gerekir. Özellikle tarımda ithalatı azaltmak için yerli üreticiye verilen destekleri­n artması gerekiyor. Mazot ve yem desteği çiçiye yeterli gelmiyor. Bu yılbaşında­n itibaren benzin fiyatı 31 kuruş, motorin fiyatı 43 kuruş arttı. Akaryakıt zamları tarımdan ulaşıma her sektörü olumsuz etkiliyor. Yine aynı şekilde ulaştırma sektöründe­ki esnaa ticari akaryakıtl­a destekleni­rse enlasyon artışı önlenir” dedi.

 ??  ?? Palandöken, “Ülkemizde 23,4 milyon hektar ekilebilir alanın 3,7 milyon hektarı nadasta. Yani ekilebilir ve dikilebili­r alan 19,7 milyon hektar. Bu alanı oldukça verimli kullanmak, çitçiyi olduğundan daha fazla destekleme­k gerekiyor” dedi.
Palandöken, “Ülkemizde 23,4 milyon hektar ekilebilir alanın 3,7 milyon hektarı nadasta. Yani ekilebilir ve dikilebili­r alan 19,7 milyon hektar. Bu alanı oldukça verimli kullanmak, çitçiyi olduğundan daha fazla destekleme­k gerekiyor” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye