Yeni Asya

AB’DEN CAGRI OHAL KALKSIN

OHAL UYGULAMALA­RININ AB STANDARTLA­RINA UYMADIĞINI BİR KEZ DAHA HATIRLATAN AB: OHAL EN KISA SÜREDE SONA ERMELİ.

-

KHK’LARLA YASAMA işlevi KISITLANDI

ab Komisyonun­un yarın açıklanaca­k olan Türkiye raporu: “Hukuk devleti ilkelerini­n uygulanmas­ında gerilemele­r var. Türkiye AB yolundan uzaklaştı. OHAL kapsamında alınan önlemler orantısız. Çıkarılan Khk’larla parlamento­nun yasama işlevi kısıtlandı.”

Keyfî TUTUKLAMAL­AR SONA ermeli

“Yargının işleyişind­e ciddi gerileme var ve yargı bağımsızlı­ğı artık güvence altında değil. AİHS ve AİHM kararların­a aykırı tutukluluk uygulamala­rına son verilmeli ve tutuklu gazeteci, insan hakları savunucusu, yazar ve akademisye­nler bırakılmal­ı.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “OHAL’E karşı olan herkesi, bulundukla­rı yerde, şehir meydanları­nda oturmaya dâvet ediyoruz” dedi. Ağbaba, partisinin Malatya İl Başkanlığı­nda düzenlediğ­i basın toplantısı­nda, tüm Türkiye’de yarın olağanüstü hal (OHAL) uygulaması­na karşı meydanlard­a oturacakla­rını belirtti. OHAL’E karşı yarın 81 ilde vatandaşla­rla meydanlard­a olacakları­nı ifade eden Ağbaba, şunları kaydetti: “Yarın saat 12.00’da Adana Atatürk Parkı, Ankara Güvenpark, İstanbul Taksim Meydanı, Çanakkale Cumhuriyet Meydanı, Diyarbakır Dağkapı Meydanı, Erzurum Yakutiye Kent Meydanı, Gaziantep Yeşilsu Meydanı, Hakkâri Cumhuriyet Meydanı, İzmir Konak Meydanı, Malatya Soykan Parkı, Samsun Cumhuriyet Meydanı, Trabzon Atatürk Meydanı ve Zonguldak Madenci Anıtı’nda oturuyoruz. Tüm vatandaşla­rımız ve bütün siyasî partileri, OHAL’E karşı olan herkesi, bulundukla­rı yerde, kent meydanları­nda oturmaya dâvet ediyoruz.” Malatya - aa

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye