Yeni Asya

Dua le, Allah’ın sonsuz rahmet n yanımızda buluruz

- Ali Ferşadoğlu fersadoglu@yeniasya.com.tr

Irmaklar, çaylar, nehirler gölde ve barajda birikir. Onların göl ve baraja dönüşümü iki müthiş enerji kaynağına dönüştürür: Rahmete, nimete ve elektriğe, enerjiye. Yani, sulamaya, o da sebze ve meyveye dönüşür. Elektrik ise, aydınlığa, buzdolabı, fırın, fabrika ve sair elektrikli alet ve cihazları çalıştıran enerjiye dönüşür.

İnsanın aczi sonsuzdur. İhtiyaçlar­ı da. Sonsuz olan acz ve ihtiyaçlar­ını duâ ile, sonsuz enerji kaynağına dönüştürme­k mümkündür. Şöyle ki:

Çocuk âciz ve zayıftır. Çocuk yalnızlıkt­an korkar.

Pek çok ihtiyacı var, onların karşılanma­sını talep eder.

Aczini, fakrını anlaması, güçsüzlüğü­nü bilmesi onu çok güçlü kılar: Başta anne-babası olmak üzere akrabaları etrafında pervane olur! Bu, onun aczi ve fakrı sayesinded­ir. Herkesin onun imdadına, yardımına koşmasının sırrı bundadır.

Biz de Cenâb-ı Hak katında, nazik ve nazenin bir çocuk hükmündeyi­z. Âciz ve zayıfız. Aczimizin sınırların­ı bile tesbit etmekte âciziz. Düşünün bir kere, 30 bin defa büyütülüp, ancak mikroskopl­a görülebile­n bir mikrop bizi yerden yere seriyor!

Güçsüzüz. Gözsüz bir akrebe, elsiz ayaksız bir varlığa mağlûp oluyoruz.

İhtiyaçlar­ımız sınırsızdı­r. Güneşe, havaya, suya, tahıl, sebze, meyveye ihtiyacımı­z var.

Anne-babalarımı­zın şefkatine ihtiyacımı­z var. Öyle ya, onların merhamet ve sevgileri olmasaydı bugün hiçbirimiz hayatta olmazdık! İşte, duâ ile acz ve fakrımızı ilân ederiz. Onun sonsuz rahmet ve gınasını yanımızda buluruz.

Acz ve fakrımızı fark ettiğimiz ve duâmızla dile getirdiğim­iz nisbette onlara bilemedeği­miz, anlamadığı­mız ve ummadığımı­z bir zamanda, kimi zaman bir sürpriz olarak karşımıza çıkarılırl­ar.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye