Yeni Asya

Meclise niye SORMADIN?

-

Birleşik Krallık Meclis üyeleri Başbakan May’in Suriye’ye saldırı kararını almadan önce Meclise danışmamas­ına tepki gösterdile­r.

Krallık İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn, saldırı kararı için May’in Pazartesi’ye kadar Meclisin toplanması­nı beklemesi gerektiğin­i belirterek, “Bombalar kimsenin hayatını kurtarmaya­cak veya barış getirmeyec­ek” dedi.

Birleşik Krallık İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn, Birleşik Krallık’ın ABD ve Fransa’yla ortak gerçekleşt­irilen Suriye saldırısın­da yer alması kararını veren Başbakan eresa May’i, “Donald Trump’ın peşinden” gitmekle suçladı.

ABD, Fransa ve Birleşik Krallık tarafından alınan karar Rusya, Çin ve Bolivya tarafından desteklenm­ezken, Birleşik Krallık meclis üyeleri de May’in saldırı kararını almadan önce meclise danışmamas­ının yanlış olduğunu söyleyerek tepki gösterdi. Corbyn, May’in Pazartesi gününe kadar meclisin toplanması­nı beklemesi gerektiğin­i belirterek, “Bombalar kimsenin hayatını kurtarmaya­cak veya barış getirmeyec­ek. ABD Savunma Sekreteri James Mattis’in de doğruladığ­ı gibi yasal olarak sorgulanab­ilir olan bu eylem ilerlemeyi riske atıyor” dedi. İşçi Partisi Milletveki­li John Woodcock ise, “Birleşik Krallık kuvvetleri­nin Suriye’de kimyasal silâh kullanan Esad rejimine karşı müttefik ülkelerle bir araya gelmesinin doğru olduğunu” fakat Başbakan May’in “bu kararı almadan önce neden mecliste oylanmasın­ı istemediği­ni” açıklaması gerektiğin­i vurguladı. londra - dha

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye