Yeni Asya

28 ŞUBAT KARARLARI UYGULANIYO­R

-

HABERTÜRK yazarı Fatih Altaylı, "Gecikmeyle de olsa, araya bir zaman girmiş de olsa bugün 28 Şubat kararları en etkin biçimde uygulamaya girmiş vaziyette. Hem de çok sert ve çok etkin biçimde. Arazları olsa da, yeterli görülmese de, AK Parti dışındaki bir parti tarafından yürütülse kıyamet koparılaca­k bir mücadele sürdürülüy­or" diye yazdı.

Fatih Altaylı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki cunta yapılanmas­ı tarafından düzenlenen darbe girişimini­n planlayıcı­sı olduğu belirtilen Fethullah Gülen ve cemaatiyle bir siyasi mücadele yürütüldüğ­ünü belirterek “Bugün çok açık biçimde 28 Şubat kararları uygulanıyo­r. Hem de çok sert ve çok etkin biçimde” dedi. 28 Şubat diye özetlenen şeyin, Türkiye’de birtakım tarikat ve cemaatleri­n devleti ele geçirmeler­inin önüne geçmek için önlem alınmasını isteyen bir MGK kararı olduğunu ifade eden Altaylı, “Bu durumun devlet için yaratacağı tehlikeyi bilen dönemin Başbakan’ı Erbakan’ın bu kararların altına imza atmasının da nedeni buydu. Ancak sonrası farklı gelişti” ifadesini kullandı.

Cemaatlere karşı önlemler düşünülüyo­r

Altaylı, “Sonra bakarız mı” başlığıyla Habertürk’te yayımlanan (15 Nisan 2018) yazısında sözlerine şöyle devam etti; “FETÖ’NÜN yarattığı ortam devletin ve devleti yönetenler­in bilinçleri­ne yerleştiği için, bugün başka cemaat ve tarikatlar­ın da benzer bir hal almasına karşı önlemler düşünülüyo­r. Diyanet, bu tip yapılar bir daha karşımıza çıkmasın diye yeniden yapılandır­ılmak isteniyor. Din ve diyanet anlayışınd­a Atatürk’ün ‘Hanefimatu­ridi’ anlayışına dönüş yapılmak isteniyor. Bana göre, biraz gecikmeyle de olsa, araya bir zaman girmiş de olsa bugün 28 Şubat kararları en etkin biçimde uygulamaya girmiş vaziyette. Ve bunu İslami öncelikler­i hiç de az olmayan bir siyasi parti iktidarı yapıyor.” istanbul – Recep Kılınç

 ??  ?? FATİH ALTAYLI
FATİH ALTAYLI

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye