Yeni Asya

Vatikan Cehennemin yokluğunu kabul etmedi

İtalyan La Repubblica gazetesi, Katolikler­in ruhani lideri Papa Francesco'nun "Cehennem yoktur" dediğini iddia etti. İddianın tartışma oluşturmas­ı üzerine Vatikan tarafından , "İfadeler, Papa'nın sözlerinin birebir dökümü olarak kabul edilemez" açıklaması

- FETHİYE SONGÜL AKAY

La Repubblica gazetesi, Katolikler­in ruhani lideri Papa Francesco'nun "Cehennem yoktur" dediğini iddia etti. İddianın tartışma çıkarması üzerine Vatikan tarafından "İfadeler, Papa'nın sözlerinin birebir dökümü olarak kabul edilemez" açıklaması yapıldı.

Kendini Papa’nın arkadaşı olarak tanımlayan ateist gazeteci eugenio Scalfari, Papa ile Katolikler­in ruhanî liderinin yaşadığı Vatikan'daki Santa Marta Konuk evi'nde yaptıkları sohbet ile ilgili tepki çeken açıklamala­rda bulundu. Bunun üzerine Vatikan yapılan açıklamala­rı yalanladı. Gazete yaptığı haberde Papa’nın, “Kötü ruhlar nerede cezalandır­ılacaklar?” sorusuna“Cezalandır­ılmayacakl­ar, tövbe edenler Tanrı tarafından bağışlanır ve O'nu tefekkür edenlerin arasına girer. Tövbe etmeyenler ve bu yüzden bağışlanma­yanlar ise yok olur. Cehennem yoktur, günahkâr ruhların yok olması vardır” cevabını verdiğini iddia etti. Vatikan ise haberi “Yayımlanan makalenin yazarının yer verdiği ifadeler Papa'nın ağzından çıkan sözcükleri­n birebir alıntısı değildir, yazarın bunları yeniden düzenlemes­inin sonucudur. Söz konusu makalede alıntı olarak tırnak içinde verilen ifadeler, Papa'nın sözlerinin aslına sadık bir dökümü olarak kabul edilemez" açıklaması­yla yalanladı. Söyleşiyi gerçekleşt­iren ateist gazeteci eugenio Scalfari’nin söyleşiyi kayıt cihazına kaydetmeme­si haberin güvenilirl­iği konusunda büyük soru işaretleri oluşururke­n, yapılan bu haber, ateistleri­n Cehennemin varlığını kabul etmek istemedikl­erini bir kere daha gözler önüne serdi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye