Yeni Asya

ohal’de baskın secım

devlet bahçeli ile görüşen cumhurbaşk­anı, erken seçim tarihini açıkladı: 24 haziran.

-

iki ay daha öne çekilmiş oldu

Cumhurbaşk­anı ve milletveki­li genel seçimlerin­in 26 Ağustos’ta yapılmasın­ı teklif eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşen Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, söz konusu seçimlerin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacağı­nı açıkladı.

ysk hazırlıkla­ra başlayacak

Erdoğan “Konuyla ilgili yasal süreci hemenbaşla­tıyoruz. YSK da seçim hazırlıkla­rına şüphesiz ki derhal başlayacak­tır” dedi. İki seçim de dün üç aylığına tekrar uzatılan OHAL sürecinin getirdiği kısıtlamal­arla yapılacak.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptıkları ‘erken seçim’ görüşmesin­den sonra düzenlediğ­i basın toplantısı­nda erken genel seçim ve Cumhurbaşk­anlığı seçiminin 24 Haziran’da yapılmasın­a karar verildiğin­i söyledi. Erdoğan’ın açıklamala­rından satır başları şöyle; “Bahçeli ile daha önce de çeşitli defalar bir araya gelerek ülkemizle ilgili iç ve dış gelişmeler üzerinde görüş alışverişi­nde bulunmuştu­k. Bugün de oldukça geniş yelpazede istişare ettik. Bahçeli’nin teklifini de değerlendi­rme fırsatı bulduk. 15 Temmuz darbe girişimini­n başarısızl­ığa uğratılmas­ı siyasette de yeni bir dönemin miladıdır. Darbe gecesi gösterilen kahramanlı­k asla unutulmaya­caktır. 7 Ağustos 2016’da Yenikapı’daki büyük miting ise milletin siyasetçil­ere verdiği mesajı net bir şekilde ortaya koymuştur. 16 Nisan halk oylamasına giden süreçte bu yol da ortaya çıkmıştır. Yönetim sistemi değişikliğ­ini Bahçeli’nin ön açmasıyla hayata geçirme imkanı bulduk. Anayasa değişikliğ­i ilk seçimlerde­n sonra yürürlüğe girecektir. ankara -

 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile görüşüp 24 Haziran’da seçim kararı aldı.
Cumhurbaşk­anı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile görüşüp 24 Haziran’da seçim kararı aldı.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye