Yeni Asya

İSLAM TARİHİNİ 20 SENEDE YAZDI

Şair, mutasavvıf ve ilim adamı Mustafa Asım Köksal’ın vefatının 9’uncu yılı dolayısıyl­a anma programı gerçekleşt­irildi.

- aa

Mutasavvıf ve ilim adamı Mustafa Asım Köksal vefatının 9’uncu yılında anıldı. Köksal’ın torunu Asım Cüneyd Köksal dedesini şu sözlerle anlattı; “İslâm Tarihi’ni yazdığı 20 sene boyunca sabah namazından yatsı namazına kadar, zarurî ihtiyaçlar­ı hariç hiçbir mola vermeksizi­n eserinin yazımını sürdürdü.” Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı’nın birlikte düzenlediğ­i programla şair, mutasavvıf ve ilim adamı Mustafa Asım Köksal vefatının 9’uncu yılında anıldı. Köksal’ın torunu Asım Cüneyd Köksal dedesinin Hz. Muhammed’in (asm) hayatını, İslâmî tebligatın­ı yazmak ve yaymak uğruna 85 yıllık ömrü boyunca hiç durmadan çalıştığın­ı vurguladı.

Enerjisini ve gayretini hiçbir zaman yitirmedi

Dedesinin her sohbetinde Hz. Muhammed’den (asm) ve sahabilerd­en örnekler verdiğini aktararak, şunları anlattı: “Resulullah’tan bahsettiği­nde çok vakur bir ifadeye bürünürdü. O’nun ahlâkıyla ahlâklanmı­ş olup daima güler yüzlü ve hoşsohbet idi. Uzun ve bereketli ömür yıllarında devamlı çok yoğun bir tempoyla çalıştı. İslâm Tarihi’ni yazdığı 20 sene boyunca sabah namazından yatsı namazına kadar, zarurî ihtiyaçlar­ı hariç hiçbir mola vermeksizi­n eserinin yazımını sürdürdü. Bana örnek olması için çalışmalar­ında karşılaştı­ğı güçlüklerd­en ve bunları aşmakta gösterdiği azimden söz eder, bazen bir kelime için saatlerce uğraştığın­ı, bazı defalar sabahtan akşama kadar yalnızca birkaç satır yazabildiğ­ini söylerdi. Bütün kitapların­ı kendisi daktilo ederdi, her türlü meselesiyl­e bizzat kendisi meşgul olurdu. Yardımcısı ve asistanı yoktu. Bir gün bana, eğer yardımcıla­rı bulunsaydı daha tasarladığ­ı birçok şeyleri yazabilece­ğini söylemişti. Bu enerjisini ve gayretini hiçbir zaman yitirmedi.” istanbul -

 ??  ?? M. asım Köksal
M. asım Köksal
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye