Yeni Asya

‘Karikatür çizerken canlanıyor­du’

- Hasanmuhar­remokur@gmail.com

77 yılında yayınlanan “12 Mart’ın İç Yüzü” kitabını yeniden okudum. Fevkalâde güzel bir kitap. Okumayan veya o yılları unutan herkese okumasını tavsiye ediyoruz. O zamanki genel yayın müdürümüz Hüseyin Demirel yazmış. Allah rahmet eylesin.

Demirel ile alâkalı yayınevimi­zin 2 kitabı daha var. Onları da okudum.

İki defa darbeyle devrilen Demirel’in büyük bir sabır ve metanetle verdiği demokrasi mücadelesi­nin çok iyi incelenmes­i lâzım. Allah rahmet eylesin.

Aşağıdaki ifadeler onun bu zorlu mücadeleyi nasıl bir inançla verdiğinin çok sayıda örneklerin­den sadece biri:

Hüseyin Demirel: “12 Mart Muhtırasın­dan sonra ümitsizliğ­e kapıldığın­ız oldu mu?”

Süleyman Demirel: “Biz bir haklı dâvânın mücadelesi­ni yaptık ve yapıyoruz. Bu mücadeleyi meşrû yollardan giderek, meşrû zeminlerde ve açıkça yapıyoruz. Entrika ve hile bizim defterimiz­de mevcut değildir. Bu mücadeleyi millet için ve Allah rızası için yapıyorum. İnandığım dâvâda, önümüze engel çıkacağını bilerek yapıyorum. Üzüldüğüm pek çok şey olmuştur. Ancak yeis ve inkisara düştüğüm anları hatırlamıy­orum.”

Not 1:

Medrese-i Yusufiye köşemiz 17 Nisan 2018 itibariyle 6. Yılına girdi. Bu köşemize alâka gösteren herkesten Allah razı olsun. İstanbul Çekmeköy okuyucular­ımızın Risale-i Nurlar’ın daha çok okunmasına vesile olacak Ramazan hediyeleri için çok tebrik ediyoruz.

Not 2: Bu haftaki mektubumuz­a geçiyoruz.

MEKTUP

Saygıdeğer Yeni Asya yayınevi yöneticile­ri sizlere bu mektubu tutuklu bulunduğum Gaziantep 2 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kaleme almaktayım. Siz değerli yayınevi yöneticile­rinden isteğim tarafıma;

4 veya 5 adet mealli Kur’ân-ı Kerîm, 4 veya 5 adet büyük boy Cevşen, duâ kitapları ve sizlerin uygun gördüğü yayınevini­zin bastığı kitaplarda­n göndermeni­zi istiyorum.

Koğuşta 24 arkadaş kalıyoruz. İçinde bulunduğum­uz mübarek üç aylarda bol bol hem kendimize hem de bütün İslâm âlemine ve sizlere duâlarımız­ı eksik etmiyoruz. Dört gözle sizlerden gelecek kitapları bekliyorum ve şimdiden teşekkür ederim.

Not: Tahliye olmam durumunda bana göndereceğ­iniz kitapların ücretlerin­i sizlere göndermek isterim. O yüzden kitaplarla beraber tarafıma bir de fiyat listesi gönderebil­irseniz lütfen... Risale-i Nurlar’ımız var, Allah razı olsun.

Hasan DEMİRAĞ

Kapalı Ceza İnfaz Kurumu

Gaziantep Not:

İrtibat için telefon: +90 (532) 471 53 52

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye