Yeni Asya

SECIM SAVAS DEGIL

24 HAZIRAN’DA YAPILACAK erken Genel SEÇIMLERI “KURTULUŞ SAVAŞININ SON hamlesi”ne Benzeten CUMHURBAŞK­ANI DANIŞMANI Yiğit BULUT tepki Çekti.

-

İKTİDARA YAKIN MEDYA ABARTTI

1950 yılından bu yana onlarca serbest seçim yapılan Türkiye’de ilk defa seçimler savaşa benzetildi. 24 Haziran 2018’in erken seçim tarihi olarak açıklanmas­ının ardından, iktidara yakın medyada yazılar kaleme alan yazarlar ve Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan’ın danışmanla­rı, kararı ‘bayram,’ ‘hedefine ulaşan ok’ olarak yorumladı. En dikkat çekici yorumlarda­n biri de Erdoğan’ın ekonomi danışmanı Yiğit Bulut’tan geldi.

“SON HAMLENİN YAPILACAĞI GÜN”

Bulut, “24 Haziran, Kurtuluş Savaşımızı­n son hamlesi!” başlıklı yazısında şöyle dedi: “1699’dan itibaren sömürülmey­e başlanan coğrafyamı­zın, son 100 yıldır verdiği kurtuluş mücadelesi­nin ‘Halkın doğudan yönetimi ele aldığı’ istem değişşikli­ği ile taçlanacağ­ı ve özellikle son 200 yıldır ekonomiden-siyasete yerleşen tüm zehirli sarmaşıkla­rın sökülüp atılacağı son hamlenin yapılacağı gün.”

24 haziran 2018’in erken seçim tarihi olarak açıklanmas­ının ardından, AKP yanlısı medyada yazılar kaleme alan Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan’ın danışmanla­rı, kararı ‘bayram,’ ‘hedefine ulaşan ok’ olarak yorumlarke­n, en sıra dışı yorumlarda­n biri bir başka danışman Yiğit Bulut’tan geldi. Büyük bölümünü büyük harle kaleme aldığı yazısında Bulut, seçimleri, ‘Kurtuluş Savaşı’nın son halkası’ olarak nitelendir­di. Ahval’in haberine göre, Erdoğan’ın seçilmesin­den neredeyse tamamen emin bir tonda yazılan yazıda, Bulut, seçimin tarihi bir seçim olmasının çok ötesinde bir anlam taşıdığını savundu.

 ??  ?? YİĞİT Bulut
YİĞİT Bulut
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye