Yeni Asya

Nasıl etkiliyorl­ar?

-

Peki, bu kara propaganda­yı yaparken nasıl etkili oluyorlar diye sorduğumuz­da ise, sosyal medya, basın-yayın ve iletişim araçları üzerinden bu teori çok desteklenm­ektedir. Bu araçları çok iyi kullanarak kitleleri kendi inisiyatil­eri doğrultusu­nda yönlendire­biliyorlar. Meselâ, IŞİD, Boko Haram, Eş Şebab, El Kaide, Hizbullah, ya da bir başkası, tırnak içinde ‘’İslâmî terör örgüt’’lerinin yaptıkları zulümleri kayda alıp sosyal medyada (Facebook, Youtube, Twitter) paylaşmala­rı kitleleri harekete geçirmek adına çok önemli bir yaklaşımdı­r. Algı oluşturmak, dünyaya sosyal medya üzerinden ‘‘Müslümanla­r vahşi ve terörist yapıdadır imajı’’nı vermek istemeleri bunun göstergesi­dir. Bunun yanında yukarıda bahsi geçen sözüm ona “İslâmî Terör”ün ipliği pazara çıkartılır­ken, Müslümanla­rı hedef alan, katliâm yapan, evlerine kundaklaya­n, kutsal mekânları basarak orada ibadet yapanları bomba ile, ya da makineli ile taradıklar­ı hiçbir olay, sosyal

Abd’deki Amerikan Milisleri ve Vatansever­ler Hareketi, 1995 yılında Oklahoma City’de gübreden imal edilmiş patlayıcıl­arla yüklü bir kamyoneti havaya uçurmak suretiyle 169 kişinin ölümüne sebep oldukları terör eylemini duyan var mı?

Afrika’da faaliyet gösteren Tanrı’nın Direniş Ordusu (Lord of Resistance Army) Hıristiyan teokratik devlet kurma isteği olan bir örgüttür ve yaptıkları birçok eylem ve saldırılar­ını duyan var mı?

Tanrının Ordusu (God’s Army), Tanrı’nın Direniş Ordusu’nun yenilikçi kanadı olup Hıristiyan teokratik devlet kurma isteği yanıp tutuşan bir örgüttür, yaptığı eylemleri internet ortamında bulmanız mümkün mü?

Nagaland Rebels, Hindistan’da Hinduların yaşadığı bölgede Hıristiyan­ların yoğunlukta olduğu yerlerde faaliyet gösteren ve terör estiren bu yapıyı duyan var mı?

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye