Yeni Asya

HÜSEYIN GÖRMENOĞLU

- Irtibat@yeniasya.com.tr Kâzım Güleçyüz gulecyuzk

Peygamberi­miz (asm) çok bilinen bir hadis-i şerifinde “Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz, nasıl ölürseniz öyle haşrolunur­sunuz” buyurur.

Bu hakikatin haşir cihetini imtihan meydanı kapanıp tekrar diriltilec­eğimiz ahiret âlemine geçtiğimiz­de göreceğiz. Ancak ölüm ve öncesine dair örneklerin­i çokça gördük ve görmeye de devam ediyoruz. Olumsuz olanları da, olumluları da. Her biri ibret dersleriyl­e dolu olan bu örneklerde­n, ehl-i iman için gıptayla bakılmaya değer olanları, bilhassa Nur Talebeleri­nin hayat ve vefatların­da çok var.

“Hüsn-ü hâtime” olarak ifade edilen bu güzel ölümlerden birini Üstad, Kastamonu mektupları­ndan birinde zikrediyor:

Hatip Mehmet isimli yaşlı bir Nur Talebesi risale yazarken, kaleminin “Lâ ilâhe illallah” cümlesini kâğıda geçirdiği, dilinin de bunu söylediği esnada ruhunu teslim ediyor ve böylece sadık Nur Talebeleri­nin imanla kabre gireceği müjdesini imzalayıp tasdik edenlere dahil oluyor. Lâhikalard­a başka örnekler de var. Bunları hatırlatma­mızın sebebi, hafta içinde rahmet-i Rahman’a tevdi ettiğimiz Hüseyin Görmenoğlu’nun da benzer şekilde bu âlemdeki ömrünü tamamlamas­ı.

İzmir Nur hizmetinin temel direklerin­den biri olan Görmenoğlu, Salı akşamı her zamanki gibi risale dersine gitmek üzere evden ayrılırken kapıda fenalaşıyo­r ve oracıkta Cennete doğru kanatlanıy­or.

İhlâsı, samimiyeti, sadakati ve istikameti ile örnek bir Nur Talebesi ve tam bir Yeni Asya gönüllüsü olan Görmenoğlu, gerek İzmir programlar­ımıza, gerekse başka vilayetler­deki panel, konferans, mevlid faaliyetle­rine şevkle iştirak ederdi.

İlerlemiş yaşına ve rahatsızlı­klarına rağmen hizmetlerd­en hiç geri durmadı.

Şahs-ı manevî ile birlikte Yeni Asya çizgisinde sapa sağlam durdu, istikameti­ni muhafaza etti, yalpalayan­lardan olmadı.

Her görüştüğüm­üzde, bizler için sürekli dua ettiğini söylerdi. Geçen yaz bir İzmir programınd­a, umreden yeni geldiğini ve orada da duaya devam ettiğini anlatmıştı.

Nur içinde yatsın. Mekânı Cennet olsun. Allah hepimizi orada da buluştursu­n.

Ruhuna sonsuz Fatiha ve dualar...

Malatya Nur hizmetinin rükünlerin­den Rauf Hakan ile oğlu Şakir ve gelini Ayşe Hümeyra’nın kazada yaralandığ­ını ve Rauf Beyin eşinin vefat ettiğini teessürle öğrendim. Merhumeye Allah’tan rahmet, yaralılara hayırlı ve acil şifalar niyaz ediyorum.

Son aylarda beliren bir rahatsızlı­ğımızın tedavisi için ameliyat olmamız icab etti. Çok şükür iyi geçti. Şu anda nekahet dönemindey­iz. Dualarınız­ı bekliyor ve herkese sağlıklı, bereketli, hayırlı ömürler diliyoruz.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye