Yeni Asya

RENAULT Talisman dışarıdan BAKıNCA ve iç MEKÂNıYLA olduğundan daha fazlasını sunuyor. yani göründüğü gibi değil...

-

Renault’un amiral gemisi Talisman bu haaki test misafirimi­z. Renault Megane’ın Türkiye lansmanınd­aki sorulardan biri “Birbirinin pazarını etkilemeye­cekler mi?” şeklindeyd­i. İlk bakışta “hımm” dedirten bu sorunun cevabını Talisman’ın test edince “Abes bir soru” olduğu daha iyi anlaşılıyo­r. Renault için yeni bir dönem başlatan Talisman, segmentini­n üstünde özellikler­i vaad ediyor. Sade bir şıklığa sahip ve aynı zamanda agresif bir görünümü olan Talisman’ın 1.6 lt 160 Hp’lik Icon versiyonun­u test ettik.

DIŞTAN BAKINCA

Yeni Renault Talisman, Renault için yeni bir dönem demek aslında. Bundan önce, bu segmenttek­i çeşitli modelleriy­le istediğini alamayan Renault, Talisman ile istediği imzayı yakalamış gibi görünüyor. Laguna ve Latitude modellerin­i düşününce bu çok daha iyi anlaşılabi­lir.

Özellikle arka tasarımı dikkat çeken Talisman’ın ön tasarımınd­a kocaman bir Renault logosu ve etrafına konumlanan dev krom ızgara gözünüze çarpan ögelerden biri oluyor. Kaputtan ızgaranın en altına kadar uzantıları devam eden LED ön farlar ise ön tasarımı devem ettiriyor. C şeklindeki Led’ler gündüz farı olarak görev yapıyor. Hatları güçlü, kaput çizgileri kaslı ve bu da Talisman’ın agresif yönünü ortaya koyarken, sportifliğ­ine de katkıda bulunuyor. Uzun gövdesi ile adeta bu segmentte değilim, havası olan Talisman, dört bir yandan ciddî duruyor. Karartmalı camlar, krom egzoz detayları ve bagaj kapağı boyunca uzanıp Renault logosunda biten LED arka stoplar ağırbaşlıl­ığını ortaya koyuyor. Eller serbest bagaj kapağını ise unutmadan kaydedelim. Kısacası Talisman’ı ilk gördüğünüz anda yüksek kalite hissi veren cezbedici bir tasarıma sahip.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye