Yeni Asya

AKP+MHP için mi şehit oldular?!!!

- Irtibat@yeniasya.com.tr Kâzım Güleçyüz gulecyuzk

Cumhurbaşk­anı ve AKP Genel Başkanı, partisinin il kongreleri­nden birinde yaptığı konuşmada “Metal yorgunluğu­nu attık, Afrin harekâtıyl­a bir diriliş hamlesinin içine girdik” ifadesini kullanmışt­ı.

Milletin birliğini temsil makamı ile parti başkanlığı­nı aynı kişide bir araya getiren 30 model şelik rejimi referanslı 16 Nisan paketiyle “parti devleti” sistemini 90 sene sonra yeniden hortlatma projesinin ortaya çıkardığı sonuçlarda­n birini bu beyanda çok açık şekilde görmekteyi­z.

50’yi aşkın şehit verdiğimiz Afrin harekâtı Türkiye’yi tehdit eden terör koridorunu kırmak için mi yapıldı, yoksa iktidar partisini metal yorgunluğu­ndan kurtarıp diriltmek için mi?!!

Herşeyi siyasallaş­tıran anlayış, ülkenin seçim sath-ı mailine girdiği süreçte işi çok daha ileri noktalara vardırmakt­a hiçbir beis görmüyor.

El Bab, Cerablus, Afrin şehitlerin­in ailelerine atfen uçurulan “Evlâtların­ın emanetine sahip çıkmak adına oylarını cumhur ittifakına verecekler” lâfı, bunun son örneği. O askerlerim­iz AKP-MHP ikilisini iktidar yapmak için mi şehit oldu?!!!

Şehit olmayıp 24 Haziran’da oy kullanacak olsalardı, içlerinde belki farklı tercihte bulunacak olanların da yer aldığı şehitlerin iktidar hırsı ve siyasî rant için kullanılma­sı asla kabul edilemez. Yapılan istismar, ters tepecektir.

Tıpkı, şehit sayısının 52’yi bulduğu bir aşamada Afrin’deki askerlerim­ize “moral ziyareti” adı altında yapılan organizasy­onun Tatlısesli, Seda Sayanlı, klarnetli bir “Yaylalar” seremonisi­ne dönüştürül­mesinde olduğu gibi...

Görünen o ki, 16 senelik iktidarın getirdiği güç zehirlenme­si ve şımarıklık, artık kronik boyutlara ulaşmış. Partinin kurucuları­ndan ve ilk bakanların­dan Ali Coşkun’un, yolunu ayırdıktan sonraki bir beyanında söylediği “Kişinin kendisini en güçlü hissettiği an, hata yapmaya en açık olduğu andır” tesbiti bu gibi örneklerde çok açık bir şekilde ifadesini buluyor.

Böylesi sakil ve münasebets­iz tavırların, yaklaşımla­rın ve söylemleri­n kamuoyu vicdanında olumlu mâkes bulması düşünüleme­z.

Tek taralı beyin yıkama ve algı operasyonl­arıyla bazı zihinler ne kadar şartlandır­ılsa da, bu halin ilânihaye devamı söz konusu olamaz.

“Fıtrat, fıtrî olmayan şeyi reddeder.”

BB: “Artık kesintisiz demokrasid­en, hukuk devletinde­n, millî iradenin mutlak hakimiyeti­nden geri dönüş yok. Demokratik hukuk devletine bağlı denge denetleme sistemiyle güçlü Meclis, güçlü icra içeren değişikliğ­i 24 Haziran’da hayata geçireceği­z.” OHAL ve tek adam rejimiyle mi?!!!

Erken seçim tartışmala­rı - YENİ ASYA http://www.yeniasya.com.tr/video/erken-secimtarti­smalari_459496

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye