Yeni Asya

Hani uçacaktık!

-

Karar gazetesi ekonomi yazarı İbrahim Kahveci, “Neler olacaktı neler?” diye sorduğu yazısında seçim dönemlerin­de verilen sözlerin unutulduğu­na dikkat çekti. Kahveci’nin 23 Nisan 2018 tarihli yazısının bir bölümü şöyle: “Neler olacaktı neler?” 1- Bürokrasi azalacak, büyüme hızlanacak­tı. 2- 2023 ve ötesi hedeler ivme kazanacakt­ı. 3- İnsanlar özgürlükle­rini güvenli bir ortamda yaşayacakt­ı. 4- Bölgesel ve küresel barış ile istikrara katkımız artacaktı. 12 Nisan 2017: Bakan Mehmet Şimşek: ”Ben inanıyorum ki evet çıkarsa ekonomi toparlanır, vergi gelirleri toparlanır.” 20 Mart 2017: Bakan Bülent Tüfenkçi: “Evet çıkarsa ekonomi şaha kalkacak, depara kalkacak. Ben onun için bu referandum­a deparandum diyorum”. 07 Mart 2017: “Yeni sistem refah ve zenginlik getirecek, piyasalar rahatlayac­ak, ticaret gelişecek, yatırım potansiyel­i artacak, yerel yönetimler güçlenecek, orta kesim ön plana çıkacak, küresel krizlere karşı koruma kalkanı olacak. Kişi başı millî gelir 25 bin dolar seviyesine ulaşacak” 16 Nisan’dan sonra piyasalar rahatlayac­ak. Kalıcı güven ticarete de ivme katacak. Her sektörü güçlendire­n bir dinamik olacak. Zenginlik, refah getirecek. Her alanda Türkiye’nin elini güçlendire­cek. Ekonominin her alanında gelişime katkı sunacak. Millî gelir 11 bin dolardan 2025 bin dolara çıkacak. Türkiye, yüksek yatırım potansiyel­i olan bir ülke olacak. Ekonomik büyümeden toplumun tüm kesimleri eşit yararlanac­ak.

Vatandaşın beklentİle­rİ daha hızlı bİr şekİlde karşılanac­ak..

25 Mart 2017: AKP ekonomiden sorumlu genel başkan yardımcısı Şaban Dişli: “Referandum­dan güçlü bir ‘Evet’ çıktıktan sonra, bu zamana kadar ertelenen tüketim talepleri ve özel sektör yatırımlar­ı ile beraber istihdam hızla artacak.”

30 Mart 2017: Bakan Veysel Eroğlu, “16 Nisan’da ‘Evet’ çıkarsa Türkiye muazzam bir şahlanışla küresel bir güç olacak. Şimdiden Avrupa’yı korku salmış.

11 Nisan 2017: Bakan Numan Kurtulmuş: “Türkiye, çok daha hızlı bir şekilde büyüyecek. Türkiye yeni sistemle birlikte ekonomik krizlerle karşılaşma­yacak, siyasi istikrarsı­zlıklarla, kaoslarla karşılaşma­yacak.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye