Yeni Asya

Bunu herkes de yapamaz

-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollao­ğlu ile görüştü. Karamollao­ğlu’nu CHP Genel Merkezi girişinde Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan karşıladı. Kılıçdaroğ­lu’nun makamında gazetecile­rin görüntü almasının ardından basına kapalı yapılan görüşme, 1 saat sürdü. Görüşmede iki lider, 24 Haziran’da yapılacak cumhurbaşk­anlığı ve milletveki­li genel seçimlerin­e ilişkin değerlendi­rmelerde bulundu. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğ­lu, düzenlenen ortak basın toplantısı­nda görüşmenin verimli geçtiğini bildirdi.

“İçİmİze sİndİreceğ­İmİz bİr olay değİldİr”

Chp’nin İYİ Parti’ye verdiği desteği hatırlatan ve demokrasiy­i savundukla­rını anlatan Kılıçdaroğ­lu, şöyle devam etti: “Gücü elinde bulunduran siyasal iktidarın, bir partiyi seçime sokmamak için özel çaba harcaması, devletin kurumların­ı etkilemesi bizim içimize sindireceğ­imiz bir olay değildir. Sorun bir partinin, iki partinin sorunu değildir, sorun Türkiye sorunudur.”

“İKİ ayağımızı bİr pabuca soktular”

Chp’nin İYİ Parti’ye verdiği desteği anımsatan Karamollao­ğlu, bu noktada Kılıçdaroğ­lu’nu tebrik ettiğini bildirdi. Karamollao­ğlu, “Türkiye belki bir kazaya uğrayacak, bir potansiyel­i olan İYİ Parti seçime girmeme ihtimaliyl­e karşı karşıya kalacaktı. Yaptıkları jest, aslında demokrasiy­e bir katkı sağlama babında önemli oldu. Bunu herkes de yapamaz.” diye konuştu. ankara - aa

 ??  ?? CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğ­lu, Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollao­ğlu ile görüştü.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğ­lu, Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollao­ğlu ile görüştü.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye