Yeni Asya

Filistinli bilim adamı batş’ın Kuala lumpur’da silâhlı saldırı sonucu öldürülmes­i mossad’ın yaptığı iddia edilen suikastlar­ı yeniden gündeme getirdi.

-

Filistinli bilim adamı Fadi el-batş’ın Cumartesi sabahı Malezya’nın başşehri Kuala Lumpur’da iki kişi tarafından düzenlenen suikasta kurban gitmesi gözlerin yeniden İsrail’in istihbarat servisi Mossad’a çevrilmesi­ne sebep oldu.

Kuala Lumpur’daki özel bir üniversite­de öğretim görevlisi olan elektrik mühendisi Batş, evinden ayrılıp sabah namazına gittiği sırada iki kişi tarafından silâhlı saldırıya uğradı.

Evli ve üç çocuk babası 35 yaşındaki Batş, olay yerinde vefat Suriye’de yüzlerce silâhlı muhalif ve sivil, varılan tahliye anlaşması kapsamında Şam yakınların­daki doğu kalamun’dan ayrıldı. tahliye edilenleri­n anlaşma uyarınca gittiği bölgeler arasında afrin’in de olduğu bildirildi. dw türkçe’nin habrine göre, Suriye’de resmî haber ajansı Sana, başşehir Şam yakınların­da bulunan doğu kalamun bölgesinde­ki yüzlerce silâhlı muhalif ve ailelerini­n tahliye edildiğini duyurdu. Sana, doğu kalamun’a gönderilen yaklaşık 35 otobüsün, tahliye olmayı kabul eden bu kişileri kuzeyde muhalileri­n kontrolünd­e olan bölgelere taşıdığını bildirdi. ederken, suikastın kimler tarafından ve neden düzenlendi­ği henüz belirsizli­ğini koruyor.

Malezya Başbakan Yardımcısı Ahmet Zahid Hamidi, Batş’ın yabancı istihbarat örgütü tarafından öldürülmüş olabileceğ­i ihtimalini dile getirdi. Kudüs - aa alman haber ajansı dpa’ya konuşan bir güvenlik yetkilisi, tahliye edilen bin 156 kişiden 505’inin silâhlı muhalif olduğunu söyledi. aynı kaynak, bu kişilerin, türkiye destekli muhalileri­n kontrolünd­eki afrin bölgesine gitmek üzere doğu kalamun’dan ayrıldığın­ı belirtti. Suriye resmi yayın organları ise tahliye edilenleri­n, türkiye destekli muhalileri­n kontrolünd­eki bir başka bölge olan Cerablus ve idlib’e aktarıldığ­ını bildirdi. Sana, doğu kalamun’un ruheybe, Ceyrud ve nasıriye kasabaları­ndaki muhalileri­n, silâhların­ı teslim ettikten sonra otobüslere binmelerin­e izin verildiğin­i duyurdu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye