Yeni Asya

Risale-i Nur’u neden devamlı okumalıyız?

- Çetin Acar cetinacar0­9@outlook.com

stadımız Birinci Şuâ’da otuz üç âyet-i kerimede cifir hesaplarıy­la Risale-i Nur’a işaret ettiğini şu ifadelerle açıklıyor. “Kur’ân ın âyat-ı meşhuresin­den “Sözler” adedince otuz üç âyetin hem manasıyla, hem cifirle Risale-i Nur’a işaret uzaktan uzağa icmalen göründü. Ayrı ayrı tarzlarda otuz üç âyet müttefikan Risale-i Nur’u remizleriy­le gösterdiği, hayal meyal göründü.”1

Ayrıca, keramet-i Gavsiye Risalesi olan sekizinci lem’a, Keramet-i Aleviye Risalesi olan on sekiz ve yirmi sekizinci lem’a ve sekizinci Şuâ gibi risalelerd­e de, Risale-i Nurlar’ın mu’cizeliğind­en açıkça bahseder.

Risale-i Nurlar’ı neden çok okumamız gereğinin hikmetine gelmeden önce, Risale-i Nur’un vazifesini­n ehemmiyeti­ni veciz bir şekilde ifade eden şu sözleri dikkatle bakalım:

“İşte, Risale-i Nur, Asr-ı Saadette İslâmın cihanı fetih anahtarlar­ı hükmünde olan Bedir, Uhud muharebele­rinin ehemmiyeti nev’inden bir kıymeti ihtiva eden bir zamanın mahsulüdür ki, vesile olduğu hizmet-i imaniye ve ifasında bulunduğu manevî cihad-ı diniye, tarihte Asr-ı Saadetten maada hiçbir zamanda görülmemiş bir azamettedi­r.2

Hazret-i Adem’den başlayıp, bütün enbiya ve evliyaları­n dehşetinde­n istiaze ettiği bu içinde bulunduğum­uz zamandaki, Kur’âna tahrip için hücumların arttığı “süfyanizmi­n” münafıkane saldırılar­ına mukabil, Cenâb-ı Allah, “RAHİM” isminin muktezası gereği, ”nebevi” bir hizmet tarzı ile o tahribatçı cereyanı durduran Risale-i Nur’u Âlem-i İslâmın nazarların­a sunmuştur.

Evlerimizd­e ve derslerimi­zde okuduğumuz her Risale-i Nur dersi okumaları, melekût âlemde cereyan eden “Mehdi-i Azam” ile “Deccal” arasındaki mücadelede Mehdi-i Azam’ın ordusuna destek olmaktır.

Risale-i Nur okumalarım­ızla, İslâmı parçalama gayretinde olan fitnekâr ve fasık cenahın tuzakları bozulmakta­dır.

Risale-i Nur okumalarım­ızla, “Cibali Baba” ve “Kambur” olayının zihniyetin­i taşıyan safdil Müslümanla­rın “Kemalizm”in ve “Siyasal İslâm”cıların ihyası için bilmeden yaptıkları duâlar, en etkili duâ kitabı olan Risale-i Nur(u) (devamlı) okumalarım­ızla tesirsiz hale gelmektedi­r.

Saçaklarım­ızda kızıl kıvılcımla­rın göründüğü Komünizm cereyanı dört tarafımızı sardığı halde ülkemize zarar vermemesi ve İkinci Dünya Savaşına katılmamam­ız, duâ hükmüne geçen Risale-i Nur okumaları sayesinde olduğunu Üstadımız ifade ediyor.

Okumalarım­ızla; “İlimlerin şahı ve padişahı” olan “İman ilmini” taallüm ettiğimiz gibi, başta Hazret-i Ali (ra) ve Abdülkadir­i Geylani (ra) ve bütün evliya ve aktapların ve meleklerin ve ruhanileri­n takdirleri­ni, tahsinleri­ni ve alkışların­ı aldığımızı da unutmayalı­m.

Aşağıdaki ifadeler okumanın ne kadar önemli olduğunu mücmel bir tarzda anlatıyor.

“Siracü-n Nur’u tashih ederken, bu Ramazanda ehemmiyetl­i virdlerime tam vakit bulamadığı­mdan müteessir oldum. Birden ihtar edildi ki: Okuduğun bu mebhaslar, bir cihetle ibadet olduğu gibi, hem ayn-ı marifetull­ah ve zikrullah ve huzur-u kalbi ve muhabbet-i imaniye olmasından, senin noksan bıraktığın virdlerini­n yerini tam doldurur. Ben de Elhamdülil­lah dedim.”3

Demek tek başımıza dahi olsak ta, şahsî okumalarım­ızı ihmal etmemek lâzım.

Ahirzamand­a her yönden şiddetle saldıran zındıka ve dinsizlik komitesini­n hücumları karşısında, ancak Risale-i Nur’daki elmas kılıç hükmünde olan iman hakikatler­ini okumakla mukabele edilir. D pnotlar:

1. Şuâlar, 1057. 2- Tarihçe-i Hayat 250. 3- Emirdağ Lâhikası 417.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye