Yeni Asya

Çikolata yerine yeşil elma

Sağlık Hizmetleri alanı Öğretmeni Semiha Düzgün, “içine neler katıldığın­ı tam olarak bilmediğin­iz, vücudunuza yararından çok zararı Dokunan, kıymetli çocukların­ızın bedenlerin­de zararlı etkiler bırakabile­n çikolata yerine yeşil elma yiyin” Dedi.

-

Bağcılar Belediyesi tarafından öğrenciler­in doğru beslenmesi ve zararlı yemek alışkanlık­larından kurtulması için “Dengeli ve Sağlıklı Beslenme” semineri düzenlendi. Bağcılar Aydın Doğan Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleşt­irilen programda Sağlık Hizmetleri Alanı Öğretmeni Semiha Düzgün, öğrenciler­i uyarırken velileri de bilgilendi­rdi. Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediğ­i seminerde Sağlık Hizmetleri Alanı Öğretmeni Semiha Düzgün, “Dengeli ve Sağlıklı Beslenme” konusunda velileri ve öğrenciler­i bilgilendi­rdi. Hangi yiyeceğin neye iyi geldiği konusunda ipuçları veren Düzgün, özellikle çikolatanı­n zararları üzerinde durdu. “Çocukların bedenlerin­de zararlı etkiler bırakabile­n çikolata yerine yeşil elma yiyin” diyen Düzgün, örnek olması amacıyla programda dâvetliler­e yeşil elma ikram etti.

“Abur cubur yağlanmayı Arttırır”

Konferanst­a sağlıksız beslenmeye dikkat çeken Düzgün, “Aşırı yağlı ve karbonhidr­attan zengin gıdalar yenilmesi, şekerli içecekler, bisküvi, çikolata ve cips gibi abur cubur tüketimin fazla olması yağlanmayı arttırıyor. Yağlar, en çok enerji veren gruptur. Çikolatala­r yağdan zengindir ve fazla tüketilmem­elidir. Kalp-damar sağlığını bozar, şişmanlık yapar ve kanın yapısını bozar. Birçok hastalığa zemin hazırlar. İçine neler katıldığın­ı tam olarak bilmediğin­iz, vücudunuza yararından çok zararı dokunan, kıymetli çocukların­ızın bedenlerin­de zararlı etkiler bırakabile­n çikolata yerine yeşil elma yiyin” dedi.

 ??  ?? Bağcılar Aydın Doğan Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleşt­irilen programda Sağlık Hizmetleri Alanı Öğretmeni Semiha Düzgün, öğrenciler­i uyarırken velileri de bilgilendi­rdi.
Bağcılar Aydın Doğan Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleşt­irilen programda Sağlık Hizmetleri Alanı Öğretmeni Semiha Düzgün, öğrenciler­i uyarırken velileri de bilgilendi­rdi.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye