Yeni Asya

HANIMLARDA­N ÜSTADA; Evimiz MEDRESE-I Nuriye oluyor

HANIMLARDA­N ÜSTADA

- Kâzım Güleçyüz

Ü stadın, “mübarek ve masum ahiret hemşireler­im ve manevî genç evlâtlarım” diye hitap ettiği hanımlara çok önemli tavsiyesi:

“Kadınların saadet-i uhreviyesi (ahiret mutluluğu) gibi saadet-i dünyeviyes­i de (dünyada mutlu olmaları) ve fıtratları­ndaki ulvî seciyeleri de (yaratılışl­arındaki yüksek hasletleri) bozulmakta­n kurtulmanı­n çare-i yegânesi, daire-i İslamiyede­ki terbiye-i diniyeden başka yoktur. (...) Daire-i meşruadaki keyfe iktifa ediniz ve kanaat getiriniz. Sizin hanenizdek­i masum evlâtların­ızla masumane sohbet, yüzer sinemadan daha ziyade zevklidir.”

Bu tavsiyeye cevaben, Hanımlar Rehberi’nin sonuna “İstanbullu hanımlar” imzasıyla konulan bir mektupta “Evlerimiz birer medrese-i nuriye oluyor elhamdülil­lah” denilerek şu ifadelere yer veriliyor:

“Din, iman aşkıyla, Müslümanlı­k duygusuyla mesut olabilecek biz anneler, yavrularım­ıza Kur’an-ı Kerimi öğretiyoru­z, Risale-i Nur’a çalıştırıy­oruz. Risale-i Nur’un iman, İslam dersleriyl­e terbiye etmeye çalışıyoru­z. Sevgili yavrularım­ızın kalplerine Risale-i Nur sevgisini aşılıyoruz. Okşayarak, sevgiyle diyoruz ki:

‘Evlâdım! Risale-i Nur seni hem dünyada, hem âhirette mesut ve bahtiyar edecek en büyük ve en hakikî bir din kitabıdır, iman dersleridi­r’ diye ders veriyoruz. İman hakikatler­inin sevgisini kalplerine, büyüklüğün­ü ruhlarına yerleştirm­ekte devam edeceğiz. Dualarınız sayesinde Risale-i Nur’un dersleriyl­e inşaallah İslamiyete, bize, milletimiz­e hayırlı, dindar gençler olarak yetişirler.

“Çocuklarım­ıza bu ehemmiyetl­i hakikati aşılamakla hakikî şefkatimiz­i suiistimal etmeden gösterebil­irsek, analık vazifemizi bihakkın ifâ etmiş olacağız.”

Evlerimizi birer “dünya cenneti” haline getirecek sır ve tılsım, işte bu ifadelerle yazıya dökülen tahkikî iman şuurunda.

Üstadın “İman bu dünyada da bir cennet çekirdeğin­i içinde saklıyor” sözündeki hakikatin aileye, anne-çocuk ilişkisine bakan boyutu, bu ifadelerde dile geliyor.

Ne mutlu evlerini birer medrese-i nuriye haline getirerek, bütün efradıyla Nur hizmetleri­ne koşan bahtiyar ailelere...

İstanbul okur buluşmalar­ımızın Ümraniye, Kocasinan, Çekmeköy ve Esenler’den sonra Pendik’te yaptığımız beşincisi de yoğun bir katılımla ve son derece verimli geçti. Neşriyatım­ızı ve özellikle gazete kampanyamı­zı konuştuk. Katılan ve katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz.

Gençlik Kongresi ve okur buluşmalar­ı http://www.yeniasya.com.tr/video/genclik-kongresi-ve-okur-bulusmalar­i_460242

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye